Grekiska nötfärsbiffar med tzatziki och fetaostsallad

30 minuter
537 kcal

Man kan nästan höra ljudet av mopeder och syrsor i träden. Häng med till det grekiska köket men det här otroliga receptet på färsbiffar som är klara på 30 min.

farsbiff-med-sallad

FÄRSBIFFAR – svårt att inte älska

© wichmann+bendtsen

Grekiska nötfärsbiffar med tzatziki och fetaostsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 37 g fetaost
  • 37 g spenat
  • ½ näve bredbladig persilja
  • ½ dl havregryn
  • ½ ägg
  • 250 g nötfärs
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk svartpeppar, nymalen
  • ½ msk extra virgin olivolja

Tzatziki

  • ½ gurka
  • 1 dl grekisk yoghurt, 2 %
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Sallad

  • 125 g tomater
  • ½ gurka
  • ½ liten rödlök
  • ½ paprika
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 37 g fetaost
  • 37 g oliver
  • ¼ citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ knippa bredbladig persilja

Gör så här

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Smula fetaosten, hacka spenat och persilja grovt och mixa havregrynen.
  • Rör ihop med nötfärs, kryddor och olja och fördela i muffinsformarna. Baka i 20 min.
  • Riv gurkan och pressa bort vätskan. Rör ihop med yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Skär grönt till salladen, vänd i olja och blanda med smulad fetaost.
  • Smaka av salladen med citronsaft, salt och peppar. Servera med biffar, tzatziki och mycket persilja.

TIPS Nötköttet kan ersättas med lammkött eller blandfärs. Du kan också använda kycklingfärs.
TIPS Du kan tillsätta soltorkade tomater i olja i dina färsbiffar. Det smakar otroligt gott och kommer att göra dem extra saftiga.
TIPS Du kan absolut frysa ner biffarna, men frys dem innan du steker dem.