Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

30 minuter
549 kcal

Den här greklandsdoftande rätten är sååå god! Testa själv!

Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

DRÖM DIG BORT TILL MEDELHAVET – med grekiska biffar och grekisk sallad.

© wichmann+bendtsen

Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g nötfärs, max 12 %
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 ägg
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ lök
  • 2 fett vitlök
  • ½ tsk oregano
  • 1 nypa kanel
  • ½ tsk chiliflagor

Ugnsbakad potatis:

  • 5 potatis
  • 2 rödlök
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Grekisk sallad

  • ½ gurka
  • 300 g tomat
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 50 g fetaost
  • 1 näve oliver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Rör ihop köttfärs, salt, peppar och ägg.
  • Hacka persilja, lök och vitlök fint. Rör ner det i köttet tillsammans med kryddorna.
  • Forma färsen som du vill, vi har gjort 6 avlånga järpar, och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Skär potatis och rödlök i klyftor. Vänd i olja, salt och peppar och lägg på samma plåt som biffarna.
  • Baka i 15 min. Ta ut biffarna. Baka resten i ytterligare 5-10 min, tills potatisen är gyllene och spröd.
  • Ta bort kärnorna från gurkan och skär resten i skivor. Skär tomater i klyftor, rödlök i fina halvringar och paprika i strimlor.
  • Smula fetaost över de färska grönsakerna och fördela oliver, salt och peppar på toppen.
  • Servera den grekiska salladen till de bakade potatisarna och biffarna.

Tips! De grekiska biffarna kan också göras av lammfärs eller blandfärs. Om du vill ha dem mer kryddstarka ökar du bara mängder kryddor.

Tips! Om du river löken istället för att hacka den kan det bli lättare att få färsen att hänga ihop.

Tips! Du ta lite fetaost från salladen och lägga i färsen om du vill.