Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

30 minuter
549 kcal

Den här greklandsdoftande rätten är sååå god! Testa själv!

Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

DRÖM DIG BORT TILL MEDELHAVET – med grekiska biffar och grekisk sallad.

© wichmann+bendtsen

Grekiska biffar med ugnsbakad potatis och grekisk sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g nötfärs, max 12 %
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 ägg
  • 1 näve bredbladig persilja
  • ½ lök
  • 2 fett vitlök
  • ½ tsk oregano
  • 1 nypa kanel
  • ½ tsk chiliflagor

Ugnsbakad potatis:

  • 5 potatis
  • 2 rödlök
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Grekisk sallad

  • ½ gurka
  • 300 g tomat
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 50 g fetaost
  • 1 näve oliver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader.
  • Rör ihop köttfärs, salt, peppar och ägg.
  • Hacka persilja, lök och vitlök fint. Rör ner det i köttet tillsammans med kryddorna.
  • Forma färsen som du vill, vi har gjort 6 avlånga järpar, och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Skär potatis och rödlök i klyftor. Vänd i olja, salt och peppar och lägg på samma plåt som biffarna.
  • Baka i 15 min. Ta ut biffarna. Baka resten i ytterligare 5-10 min, tills potatisen är gyllene och spröd.
  • Ta bort kärnorna från gurkan och skär resten i skivor. Skär tomater i klyftor, rödlök i fina halvringar och paprika i strimlor.
  • Smula fetaost över de färska grönsakerna och fördela oliver, salt och peppar på toppen.
  • Servera den grekiska salladen till de bakade potatisarna och biffarna.

Tips! De grekiska biffarna kan också göras av lammfärs eller blandfärs. Om du vill ha dem mer kryddstarka ökar du bara mängder kryddor.

Tips! Om du river löken istället för att hacka den kan det bli lättare att få färsen att hänga ihop.

Tips! Du ta lite fetaost från salladen och lägga i färsen om du vill.


De mest lästa artiklarna just nu
Dieter

Gå ner i vikt med I FORM Kostplan 1500 kcal

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Kostråd

Vad är ingefära bra för?

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Hälsa

Varför kan jag inte skilja på höger och vänster?

Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

Så räknar du om gram till dl

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen