Enchiladas med kryddig sås, nötkött, sallad och guacamole

50 minuter
686 kcal

Recept på nyttiga enchiladas med en perfekt sås. Fyllda med protein och fibrer från mättande nötkött och massor av nyttiga grönsaker.

enchiladas med nötkött

ENCHILADAS – du kommer inte att ångra dig om du lagar de här!

© wichman+bendtsen

Enchiladas med kryddig sås, nötkött, sallad och guacamole

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 2 fullkornstortillabröd
  • 35 g riven cheddar
  • färsk koriander

Enchiladasås

  • ½ chili inkl frön
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ¼ gul lök
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk xtra virgin olivolja
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Kött

  • ½ röd paprika
  • ½ röd chili
  • ½ gul lök
  • 2 fett vitlöksklyftor
  • 200 g nötfärs
  • ¾ tsk spiskummin
  • ¾ tsk paprika
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ lime, saften
  • ½ burk krossade tomater

Guacamole

  • 1 avokador
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ¼ tsk spiskummin
  • ¼ lime, saften
  • 1 msk creme fraiche, 9 %
  • Salt och peppar

Sallad

  • 50 g sallad
  • ½ majskolv
  • ½ röd paprika
  • 100 g körsbärstomater

Så här gör du:

  • Börja med såsen. Stek hackad chili, vitlök och lök med paprika och spiskummin i lite olja i en liten kastrull.
  • Lägg ner krossade tomater och låt sjuda 5 min.
  • Smaka av med socker, salt och peppar och mia såsen tills konsistensen är jämn.
  • Tärna paprika och hacka chili, lök och vitlök fint. Stek på en varm stekpanna och lägg i kött och kryddor. Bryn ordentligt. Tillsätt limesaft och krossade tomater. Låt sjuda i 5 min.
  • Värm ugnen till 175 grader. Lägg såsen i mitten av varje tortilla (spara gärna lite till pynt och servering) och fördela köttet på, tillsammans med lite ost.
  • Rulla ihop tortillabröden och lägg dem i en ugnsfast form. Lägg lite enchiladasås ovanpå, och toppa med resten av osten. Grädda tills osten är smält och gyllene, cirka 15 min. Toppa med färsk koriander.
  • Mosa avokado och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till guacamolen.
  • Blanda salladsblad, halverade tomater, paprika och majs.
  • Servera varma enchiladas med guacamole, resten av enchiladasåsen och den färska salladen.

TIPS Pynta ev med oliver skurna i skivor. Det ger vacker färg och extra smak.

I FORM 14/2023