Svampsallad med vitlök och timjan

Lätt lunch med krispiga inslag.

Svampsallad med vitlök och timjan

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

150 g kantareller

100 g karljohansvamp

1 tsk olivolja

1 schalottenlök

2 fett vitlök

3 stjälkar timjan

1 msk ljus balsamvinäger

Salt

Peppar

100 g blandsallad

150 g mangold

35 g grovt bröd

Tillagning

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Om du väljer torkad karljohansvamp behövs 100 g torr svamp. Stek dem på hög värme i lite olja tills de börjar ge ifrån sig vätska. Tillsätt hackad lök och när den är genomskinlig tillsätts hackad vitlök. Lägg ner timjankvistarna efter 5 min och tillsätt ljus balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i blandsallad och strimlad och förvälld mangold. Även spenat kan användas. Salladen serveras varm med rostat bröd.

Därför är den nyttig:
Rätten har mycket låg energitäthet, vilket betyder att du kan äta dig mätt med gott samvete. Samtidigt gör det höga innehållet av kostfibrer att du blir mätt. Rätten bågnar även av nyttiga vitaminer och mineraler som till exempel vätskereglerande kalium och immunförsvarsstärkande C- och E-vitamin.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

näringsinnehåll per person

Energi: 367 kcal

Protein: 15 g

Fett: 9 g

Kolhydrat: 55 g

Kostfiber: 15 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar