Currysoppa med räkor och gurkmeja

20 minuter
487 kcal

Denna kryddiga currysoppa värmer och fyller dig med nyttigheter på bara 20 minuter.

Tallrik med currysoppa

HAR DU ONT OM TID? 20 minuter är allt du behöver lägga på denna currysoppa med räkor och gurkmeja.

© wichmann+bendtsen

Currysoppa med räkor och gurkmeja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • Curry
  • Gurkmeja, färsk eller mald
  • Havssalt
  • 200 g räkor
  • 300 g sparris­broccoli eller broccoli
  • 1 tsk mörk sesam­olja eller extra jungfruolja
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 skiva rågbröd

Så lagar du currysoppa

  • Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt soppan med curry, gurkmeja och salt.

  • Låt räkorna rinna av ordentligt.

  • Rosta sparrisbroccolin lätt i olja, skär dem i grova, lagom stora munsbitar och lägg dem i soppan.

  • Lägg räkorna i soppan de sista 2 min, innan du tar av soppan från värmen. Värmer du räkorna längre tid blir de snabbt lite gummi­aktiga.

  • Mal lite peppar över och servera soppan i två skålar. Rosta rågbrödet och servera det till. Servera genast.

Näringsinnehåll per person: