Tallrik med currysoppa
Har du ont om tid?

20 minuter är allt du behöver lägga på denna currysoppa med räkor och gurkmeja.

© wichmann+bendtsen

Currysoppa med räkor och gurkmeja

Denna kryddiga currysoppa värmer och fyller dig med nyttigheter på bara 20 minuter.

4 september 2019 av Anne Larsen

Currysoppa med räkor och gurkmeja

2 personer 

4 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
Curry
Gurkmeja, färsk eller mald
Havssalt
200 g räkor
300 g sparris­broccoli eller broccoli
1 tsk mörk sesam­olja eller extra jungfruolja
Svartpeppar, färskmald
2 skivor rågbröd

Så lagar du currysoppa

  • Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt soppan med curry, gurkmeja och salt.
  • Låt räkorna rinna av ordentligt.
  • Rosta sparrisbroccolin lätt i olja, skär dem i grova, lagom stora munsbitar och lägg dem i soppan.  
  • Lägg räkorna i soppan de sista 2 min, innan du tar av soppan från värmen. Värmer du räkorna längre tid blir de snabbt lite gummi­aktiga.
  • Mal lite peppar över och servera soppan i två skålar. Rosta rågbrödet och servera det till. Servera genast.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 487 kcal 
Protein: 30 g 
Fett: 26 g
Kolhydrater: 39 g 
Kostfibrer: 9 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar