Currysoppa med räkor och gurkmeja

20 minuter
487 kcal

Denna kryddiga currysoppa värmer och fyller dig med nyttigheter på bara 20 minuter.

Tallrik med currysoppa

HAR DU ONT OM TID? 20 minuter är allt du behöver lägga på denna currysoppa med räkor och gurkmeja.

© wichmann+bendtsen

Currysoppa med räkor och gurkmeja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • Curry
  • Gurkmeja, färsk eller mald
  • Havssalt
  • 200 g räkor
  • 300 g sparris­broccoli eller broccoli
  • 1 tsk mörk sesam­olja eller extra jungfruolja
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 skiva rågbröd

Så lagar du currysoppa

  • Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt soppan med curry, gurkmeja och salt.

  • Låt räkorna rinna av ordentligt.

  • Rosta sparrisbroccolin lätt i olja, skär dem i grova, lagom stora munsbitar och lägg dem i soppan.

  • Lägg räkorna i soppan de sista 2 min, innan du tar av soppan från värmen. Värmer du räkorna längre tid blir de snabbt lite gummi­aktiga.

  • Mal lite peppar över och servera soppan i två skålar. Rosta rågbrödet och servera det till. Servera genast.

Näringsinnehåll per person:


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background