Nyttiga recept Middag Currysoppa... Currysoppa med räkor och gurkmeja 20 minuter 487 kcal Denna kryddiga currysoppa värmer och fyller dig med nyttigheter på bara 20 minuter. Av Anne Larsen 4 september 2019 HAR DU ONT OM TID? 20 minuter är allt du behöver lägga på denna currysoppa med räkor och gurkmeja. © wichmann+bendtsen Currysoppa med räkor och gurkmeja Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 4 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong 2 dl kokosmjölk Curry Gurkmeja, färsk eller mald Havssalt 200 g räkor 300 g sparrisbroccoli eller broccoli 1 tsk mörk sesamolja eller extra jungfruolja Svartpeppar, färskmald 2 skiva rågbröd Så lagar du currysoppa Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt soppan med curry, gurkmeja och salt. Låt räkorna rinna av ordentligt. Rosta sparrisbroccolin lätt i olja, skär dem i grova, lagom stora munsbitar och lägg dem i soppan. Lägg räkorna i soppan de sista 2 min, innan du tar av soppan från värmen. Värmer du räkorna längre tid blir de snabbt lite gummiaktiga. Mal lite peppar över och servera soppan i två skålar. Rosta rågbrödet och servera det till. Servera genast. Näringsinnehåll per person: BroccoliCurryRäkorSoppa