Gryta med grönsaker och curry

Skona miljön och ät vegetariskt

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk currygryta med kikärter

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter. Svårare än så behöver det inte vara att laga middag. Smaklig måltid!

Vegetarisk currygryta med kikärter

2 personer

200 g potatis
1 äpple, litet
1 lök
1 morot
½ squash
8 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 tsk ingefära
½–1 röd chili
1 näve koriander
plus lite till servering
1 burk kikärter
1–1½ msk curry
1 tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
1 msk akaciahonung
1 burk kokosmjölk, light
1 dl vatten
Ev lite mjöl, t ex bovete


Tillbehör:

75 g spenat
2 skivor grovt bröd

Så lagar du vegetarisk currygryta

  • Skala potatis och äpple. Skär dem samt lök, morot, squash och tomater. Riv vitlök och ingefära fint, och hacka chili fint samt koriander grovt. Skölj kikärterna.
  • Lägg allt till rätten förutom mjöl i en gryta.
  • Koka upp. Sänk därefter värmen och låt sjuda under lock i 40 min.
  • Smaka av och tillsätt ev extra kryddor. Lägg ev i lite mjöl om du vill ha en tjockare konsistens på rätten.
  • Servera currygrytan med lite koriander på samt färsk spenat och grovt bröd till.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter.

© wichmann+bendtsen

Näringsinnehåll per person:

Energi: 782 kcal
Protein: 25,5 g
Fett: 28,2 g
Kolhydrater: 114,3 g
Kostfibrer: 15,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar