Gryta med grönsaker och curry

Skona miljön och ät vegetariskt

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk currygryta med kikärter

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter. Svårare än så behöver det inte vara att laga middag. Smaklig måltid!

18 oktober 2018 av Signe Moesby Leth

Vegetarisk currygryta med kikärter

2 personer

200 g potatis
1 äpple, litet
1 lök
1 morot
½ squash
8 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
2 tsk ingefära
½–1 röd chili
1 näve koriander
plus lite till servering
1 burk kikärter
1–1½ msk curry
1 tsk gurkmeja
½ tsk spiskummin
1 msk akaciahonung
1 burk kokosmjölk, light
1 dl vatten
Ev lite mjöl, t ex bovete


Tillbehör:

75 g spenat
2 skivor grovt bröd

Så lagar du vegetarisk currygryta

  • Skala potatis och äpple. Skär dem samt lök, morot, squash och tomater. Riv vitlök och ingefära fint, och hacka chili fint samt koriander grovt. Skölj kikärterna.
  • Lägg allt till rätten förutom mjöl i en gryta.
  • Koka upp. Sänk därefter värmen och låt sjuda under lock i 40 min.
  • Smaka av och tillsätt ev extra kryddor. Lägg ev i lite mjöl om du vill ha en tjockare konsistens på rätten.
  • Servera currygrytan med lite koriander på samt färsk spenat och grovt bröd till.

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter.

© wichmann+bendtsen

Näringsinnehåll per person:

Energi: 782 kcal
Protein: 25,5 g
Fett: 28,2 g
Kolhydrater: 114,3 g
Kostfibrer: 15,2 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar