Vegetarisk currygryta med kikärter

55 minuter
782 kcal

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter. Svårare än så behöver det inte vara att laga middag. Smaklig måltid!

Gryta med grönsaker och curry

Skona miljön och ät vegetariskt

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk currygryta med kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g potatis
  • 1 äpple, litet
  • 1 lök
  • 1 morot
  • ½ squash
  • 8 körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk ingefära
  • röd chili
  • 1 näve koriander plus lite till servering
  • 1 burk kikärter
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 burk kokosmjölk, light
  • 1 dl vatten
  • Ev lite mjöl, t ex bovete

Tillbehör:

  • 75 g spenat
  • 2 skivor grovt bröd

Så lagar du vegetarisk currygryta

  • Skala potatis och äpple. Skär dem samt lök, morot, squash och tomater. Riv vitlök och ingefära fint, och hacka chili fint samt koriander grovt. Skölj kikärterna.

  • Lägg allt till rätten förutom mjöl i en gryta.

  • Koka upp. Sänk därefter värmen och låt sjuda under lock i 40 min.

  • Smaka av och tillsätt ev extra kryddor. Lägg ev i lite mjöl om du vill ha en tjockare konsistens på rätten.

  • Servera currygrytan med lite koriander på samt färsk spenat och grovt bröd till.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter.

© wichmann+bendtsen