Gryta med grönsaker och curry

Skona miljön och ät vegetariskt

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk currygryta med kikärter

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter. Svårare än så behöver det inte vara att laga middag. Smaklig måltid!

Vegetarisk currygryta med kikärter

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 55 minuter

INGREDIENSER

200 g potatis

1 äpple, litet

1 lök

1 morot

½ squash

8 körsbärstomater

1 vitlöksklyfta

2 tsk ingefära

½–1 röd chili

1 näve koriander plus lite till servering

1 burk kikärter

1–1½ msk curry

1 tsk gurkmeja

½ tsk spiskummin

1 msk akaciahonung

1 burk kokosmjölk, light

1 dl vatten

Ev lite mjöl, t ex bovete

Tillbehör:

75 g spenat

2 skivor grovt bröd

Så lagar du vegetarisk currygryta

  • Skala potatis och äpple. Skär dem samt lök, morot, squash och tomater. Riv vitlök och ingefära fint, och hacka chili fint samt koriander grovt. Skölj kikärterna.
  • Lägg allt till rätten förutom mjöl i en gryta.
  • Koka upp. Sänk därefter värmen och låt sjuda under lock i 40 min.
  • Smaka av och tillsätt ev extra kryddor. Lägg ev i lite mjöl om du vill ha en tjockare konsistens på rätten.
  • Servera currygrytan med lite koriander på samt färsk spenat och grovt bröd till.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Näringsinnehåll per person:

Energi: 782 kcal

Protein: 25,5 g

Fett: 28,2 g

Kolhydrat: 114,3 g

Kostfiber: 15,2 g

Stoppa ner grönsaker och kryddor i en gryta och låt sjuda i 40 minuter.

© wichmann+bendtsen

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar