Nyttiga recept Middag Köttbullar... Köttbullar i curry 25 minuter 613 kcal Förvandla klassikern köttbullar i curry till en modern och välsmakande middag. Så här gör du. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 10 juli 2016 Köttbullar i curry med sparris och vattenkrasse Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 80 g svart quinoa 250 g mager kalv- och fläskfärs 1 ägg 2 msk fullkornsvetemjöl 2 msk mjölk 2 tsk finriven ingefära Havssalt och svartpeppar 1 lagerblad 1 msk och 1 tsk kallpressad rapsolja, totalt 20 g 2 msk fint vetemjöl 1 msk curry 2 dl kalv- eller grönsaksbuljong 2 dl minimjölk Finriven ingefära Gyllene rörsocker 10 vita och 10 gröna sparrisar Kallpressad rapsolja En näve vattenkrasse Så lagar du köttbullar i curry med tillbehör Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Blanda färsen med ägg, mjöl, mjölk och ingefära och smaka av med salt och peppar. Forma 6 köttbullar med sked och en kupad hand. Lägg i en gryta med kokande, lättsaltat vatten med ett lagerblad i. Köttbullarna ska inte koka, utan tillagas strax under kokpunkten i 10 minuter, tills de flyter upp till ytan. Värm rapsoljan i en annan gryta. Lägg i mjöl och curry och späd med buljong och mjölk under vispning. Smaka av såsen med salt, peppar, finriven ingefära och en nypa socker. Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i 7 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja. Bryt av de gröna sparrisarna där de går av naturligt och skär till rotändarna. Låt de gröna koka med de vita den sista minuten. Häll av sparrisen. Servera köttbullarna med sås och tillbehör. LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa