Tallrik med köttbullar och grönsaker.
© Wichmann+bendtsen

Köttbullar i curry

Förvandla klassikern köttbullar i curry till en modern och välsmakande middag. Så här gör du.

11 juli 2016 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Köttbullar i curry med sparris och vattenkrasse

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

80 g svart quinoa

250 g mager kalv- och fläskfärs

1 ägg

2 msk fullkornsvetemjöl

2 msk mjölk

2 tsk finriven ingefära

Havssalt och svartpeppar

1 lagerblad

1 msk och 1 tsk kallpressad rapsolja, totalt 20 g

2 msk fint vetemjöl

1 msk curry

2 dl kalv- eller grönsaksbuljong

2 dl minimjölk

Finriven ingefära

Gyllene rörsocker

10 vita och 10 gröna sparrisar

Kallpressad rapsolja

En näve vattenkrasse

Så lagar du köttbullar i curry med tillbehör

  • Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
  • Blanda färsen med ägg, mjöl, mjölk och ingefära och smaka av med salt och peppar.
  • Forma 6 köttbullar med sked och en kupad hand.
  • Lägg i en gryta med kokande, lättsaltat vatten med ett lagerblad i.
  • Köttbullarna ska inte koka, utan tillagas strax under kokpunkten i 10 minuter, tills de flyter upp till ytan.
  • Värm rapsoljan i en annan gryta.
  • Lägg i mjöl och curry och späd med buljong och mjölk under vispning.
  • Smaka av såsen med salt, peppar, finriven ingefära och en nypa socker.
  • Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i 7 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja.
  • Bryt av de gröna sparrisarna där de går av naturligt och skär till rotändarna.
  • Låt de gröna koka med de vita den sista minuten.
  • Häll av sparrisen.
  • Servera köttbullarna med sås och tillbehör.

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

Näringsinnehåll i köttbullar med curry per portion (utan extra tillbehör):

Energi: 613 kcal

Protein: 44,8 g

Fett: 24,5 g

Kolhydrat: 57 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar