Köttbullar i curry

25 minuter
613 kcal

Förvandla klassikern köttbullar i curry till en modern och välsmakande middag. Så här gör du.

Tallrik med köttbullar och grönsaker.

Köttbullar i curry med sparris och vattenkrasse

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g svart quinoa
  • 250 g mager kalv- och fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk fullkornsvetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 tsk finriven ingefära
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 msk och 1 tsk kallpressad rapsolja, totalt 20 g
  • 2 msk fint vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 2 dl kalv- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl minimjölk
  • Finriven ingefära
  • Gyllene rörsocker
  • 10 vita och 10 gröna sparrisar
  • Kallpressad rapsolja
  • En näve vattenkrasse

Så lagar du köttbullar i curry med tillbehör

  • Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
  • Blanda färsen med ägg, mjöl, mjölk och ingefära och smaka av med salt och peppar.
  • Forma 6 köttbullar med sked och en kupad hand.
  • Lägg i en gryta med kokande, lättsaltat vatten med ett lagerblad i.
  • Köttbullarna ska inte koka, utan tillagas strax under kokpunkten i 10 minuter, tills de flyter upp till ytan.
  • Värm rapsoljan i en annan gryta.
  • Lägg i mjöl och curry och späd med buljong och mjölk under vispning.
  • Smaka av såsen med salt, peppar, finriven ingefära och en nypa socker.
  • Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i 7 minuter i lättsaltat vatten med lite rapsolja.
  • Bryt av de gröna sparrisarna där de går av naturligt och skär till rotändarna.
  • Låt de gröna koka med de vita den sista minuten.
  • Häll av sparrisen.
  • Servera köttbullarna med sås och tillbehör.

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa