Chili con carne med choklad

45 minuter
554 kcal

Chilli con carne med lågt kaloriinnehåll och högt proteininnehåll med mycket kostfiber från grönsaker. Check, check och check. Du hittar receptet här.

chili con carne med tortilla chips

TROLLERI – Chokladen ger en rik och komplex smak till grytan.

© wichmann+bendtsen

Chili con carne med choklad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra jungfruolja
  • ½ lök
  • 1½ fett vitlöksklyftor
  • ¾ färska röda chilifrukter
  • 175 g nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk torkad koriander
  • ½ msk chiliflakes
  • 1 bladselleristänger
  • ½ morot
  • ½ paprika
  • ½ msk akaciahonung eller socker
  • 1 burk krossade tomater
  • 15 g choklad, 70%
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 burk kidneybönor

Servering:

  • 2 msk creme fraiche
  • 37 g tortillachips
  • knippa färsk koriander
  • ½ färsk röd chili

Så här gör du

  • Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs finhackad lök, vitlök och färsk chili i 5 minuter.
  • Tillsätt nötkött och kryddor. Rör om och stek tills köttet fått färg.
  • Finhacka selleri, morot och paprika. Fräs i ett par minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom kidneybönorna och låt sjuda i minst 30 min.
  • Tillsätt kidneybönorna 5 min före servering.
  • Servera rätten med gräddfil, tortillachips, hackad färsk koriander och finhackad chili.

TIPS Rätten kan utan problem sjuda i några timmar, men vänta ändå med att tillsätta bönorna till 5 min före servering.