Buljong med kyckling, ärter, bönor och örter

20 minuter
391 kcal

Denna läckra soppa med quinoa och kyckling är perfekt på kyligare dagar. Den är fullproppad med grönsaker och örter och tar bara 20 minuter att laga.

Soppa på buljong

Buljong med kyckling, bönor och örter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 25 g quinoa
  • 6 gröna bönor
  • Kallpressad rapsolja
  • 5 dl kalvbuljong eller kycklingbuljong
  • 1 stjälk bladselleri
  • ½ fänkål
  • 6 sockerärter
  • ½ grön chili
  • 1 dl färska ärter eller extra fina frysta
  • 1 liten näve koriander
  • 1 liten näve basilika

Så lagar du buljong

  • Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i 15 min. Koka quinoa och ställ åt sidan.

  • Koka bönorna i lättsaltat vatten med lite rapsolja i 2 min och skär dem i mindre bitar.

  • Värm buljongen. Skär bladselleri och fänkål i tunna skivor, skär sockerärter i lagom stora bitar och skär chili i mycket tunna ringar.

  • Riv kycklingen i bitar och lägg i soppan. Lägg ärter, selleri och fänkål i soppan, och värm den snabbt.

  • Fördela den kokta quinoan i två djupa tallrikar, häll soppan över och servera med chili­ringar, koriander och basilika.