Buljong med kyckling, ärter, bönor och örter

20 minuter
391 kcal

Denna läckra soppa med quinoa och kyckling är perfekt på kyligare dagar. Den är fullproppad med grönsaker och örter och tar bara 20 minuter att laga.

Soppa på buljong

Buljong med kyckling, bönor och örter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • Havssalt
  • 25 g quinoa
  • 6 gröna bönor
  • Kallpressad rapsolja
  • 5 dl kalvbuljong eller kycklingbuljong
  • 1 stjälk bladselleri
  • ½ fänkål
  • 6 sockerärter
  • ½ grön chili
  • 1 dl färska ärter eller extra fina frysta
  • 1 liten näve koriander
  • 1 liten näve basilika

Så lagar du buljong

  • Koka kycklingfiléerna i lättsaltat vatten i 15 min. Koka quinoa och ställ åt sidan.

  • Koka bönorna i lättsaltat vatten med lite rapsolja i 2 min och skär dem i mindre bitar.

  • Värm buljongen. Skär bladselleri och fänkål i tunna skivor, skär sockerärter i lagom stora bitar och skär chili i mycket tunna ringar.

  • Riv kycklingen i bitar och lägg i soppan. Lägg ärter, selleri och fänkål i soppan, och värm den snabbt.

  • Fördela den kokta quinoan i två djupa tallrikar, häll soppan över och servera med chili­ringar, koriander och basilika.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background