Nyttiga recept Middag Het chilis... Het chilisoppa med kidneybönor 30 minuter 259 kcal Få upp värmen med den här nyttiga tomatsoppan med vitlök och massor av chili. Den smakar fantastiskt! Av Signe Moesby Leth 15 februari 2018 Chilisoppa med kidneybönor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 portioner 1 röda chilifrukter 1 vitlöksklyftor ½ röd paprika 1½ morötter 1 lökar ½ msk extra jungfruolja Havssalt Svartpeppar, färskmald ¾ msk söt paprika ¾ tsk mald spiskummin ½ tsk timjan, torkad ½ dl krossade tomater 1 msk tomatpuré 3½ dl grönsaksbuljong ½ dl kidneybönor Topping 2 msk pumpakärnor 12 g groddar, t ex alfalfagroddar ½ näve färsk basilika Så gör du Hacka chili och vitlök fint och paprika, morötter och lök grovt. Stek allt i olja i en gryta i 5 min. Tillsätt kryddor och fortsätt steka. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong och koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda klart i 20–25 min. Rosta pumpakärnorna i en varm stekpanna med lite havssalt tills de börjar poppa. Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och ev lite extra kryddor. Skölj bönorna och värm dem i soppan. Lägg upp soppan med groddar, pumpakärnor och basilika.