Het chilisoppa med kidneybönor

30 minuter
259 kcal

Få upp värmen med den här nyttiga tomatsoppan med vitlök och massor av chili. Den smakar fantastiskt!

Chilisoppa

Chilisoppa med kidneybönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 1 röda chilifrukter
  • 1 vitlöksklyftor
  • ½ röd paprika
  • morötter
  • 1 lökar
  • ½ msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ¾ msk söt paprika
  • ¾ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk timjan, torkad
  • ½ dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3½ dl grönsaksbuljong
  • ½ dl kidneybönor

Topping

  • 2 msk pumpakärnor
  • 12 g groddar, t ex alfalfagroddar
  • ½ näve färsk basilika

Så gör du

  • Hacka chili och vitlök fint och paprika, morötter och lök grovt. Stek allt i olja i en gryta i 5 min. Tillsätt kryddor och fortsätt steka.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong och koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda klart i 20–25 min.
  • Rosta pumpakärnorna i en varm stekpanna med lite havssalt tills de börjar poppa.
  • Mixa soppan med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och ev lite extra kryddor.
  • Skölj bönorna och värm dem i soppan. Lägg upp soppan med groddar, pumpakärnor och basilika.