Världens bästa bulgursallad med pesto

25 minuter
230 kcal

En krispig, fräsch sallad med ruccola, rädisor och små tomater som passar perfekt till det mesta – och som ger dig massor av nyttigheter för väldigt få kalorier.

Bulgursallad

BULGURSALLAD – Mättande sallad som sma- kar fantastiskt till grillad kyckling. Får du rester över, så blanda i kikärter och du har nästa dags lunch!

© wichmann+bendtsen

Världens bästa bulgursallad med pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl rå bulgur
  • 100 g små tomater
  • 50 g rädisor
  • 50 g ruccola
  • 1½ msk pesto
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  • Halvera tomaterna och skiva rädisorna tunt. Lägg upp bulgur och rucola på ett fat.
  • Fördela peston över och strö över salt och peppar.

TIPS För en kalorisnålare version, halvera mängden pesto.

TIPS Avokado, nyskalade ärtor eller finhackad spenat passar också bra att blanda med bulgur.