Buddha bowl med bakad pumpa

30 minuter
502 kcal

Hugg in på I FORMs buddha bowl med bakad pumpa, som innehåller massor av A-vitamin och smakar himmelskt. Smaklig måltid!

Tallrik med sallad med pumpa, avokado, granatäpple. fetaost, pinjenötter och grönkål

PUMPA PASSAR BRA TILLSAMMANS MED SMAKSÄTTARE OCH SYRA - så ös på med kryddor och citrus.

© wichmann+bendtsen

Buddha bowl med bakad pumpa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl quinoa
  • 2 msk pinjenötter
  • 150 g grönkål
  • ½ avokado
  • ½ granatäpple
  • 37 g fetaost
  • ½ lime, saften

Bakade kikärter:

  • ½ burk kikärter
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk chili
  • ¼ tsk spiskummin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Bakad pumpa:

  • ¼ hokkaidopumpa
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk chili
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader varmluft.
  • Fördela de avrunna kikärterna på en plåt med bakplåtspapper och vänd dem i olja och kryddor. Baka i cirka 30 min, tills de är spröda.
  • Skrapa ur kärnorna ur pumpan och skär i skivor. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och krydda. Baka dem tillsammans med kikärterna de sista 20 min.
  • Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
  • Vispa ihop ingredienserna till dressingen och rosta pinjenötterna i en torr panna.
  • Skär grönkål och massera in hälften av dressingen i kålen.
  • Fördela grönkålen i 4 skålar tillsammans med tärnad avokado, granatäppelkärnor, smulad fetaost, kokt quinoa, pumpaskivor och rostade kikärter och pinjenötter. Servera med den resterande dressingen och lite färsk limesaft.

TIPS! Får du inte tag i hokkaido‑ pumpa kan du an‑ vända butternut istället.