Fördela de avrunna kikärterna på en plåt med bakplåtspapper och vänd dem i olja och kryddor. Baka i cirka 30 min, tills de är spröda.
Skrapa ur kärnorna ur pumpan och skär i skivor. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och krydda. Baka dem tillsammans med kikärterna de sista 20 min.
Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och rosta pinjenötterna i en torr panna.
Skär grönkål och massera in hälften av dressingen i kålen.
Fördela grönkålen i 4 skålar tillsammans med tärnad avokado, granatäppelkärnor, smulad fetaost, kokt quinoa, pumpaskivor och rostade kikärter och pinjenötter. Servera med den resterande dressingen och lite färsk limesaft.
TIPS! Får du inte tag i hokkaido‑ pumpa kan du an‑ vända butternut istället.