Broccolivåfflor med ärthummus, avokado och dukkah

30 minuter
497 kcal

De här gröna våfflorna är den perfekta middagen för en hektisk vardag – du får nyttig och god mat på bara 30 minuter. Och vilken pangfärg!

Broccolivåfflor med ärthummus, avokado och dukkah

SERVERA GRÖN, GOD MAT – med de här gröna våfflorna!

© wichmann+bendtsen

Broccolivåfflor med ärthummus, avokado och dukkah

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Våfflor:

  • ¼ broccoli, liten
  • 1 ägg
  • ½ vårlök
  • ½ dl riven ost
  • ½ dl bovetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Ärthummus:

  • ½ burk kikärter
  • 1½ dl ärtor, tinade
  • ½ fett vitlök
  • ½ msk ljus tahini
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ citron, saften
  • ½ näve färska örter, t ex bredbladig persilja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dukkah:

  • ½ dl pistagenötter
  • ¼ dl pumpafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • ¼ dl mandlar
  • 1 tsk stött spiskummin
  • ½ tsk chiliflakes
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Pynt:

  • ½ näve färska örter
  • Lime eller citron, saften

Så gör du

  • Mixa alla ingredienser till smeten. Låt den vila i 10 min.
  • Värm upp våffeljärnet.
  • Häll smeten i våffeljärnet och baka 4 gyllene våfflor.
  • Mixa alla ingredienser till hummusen.
  • Hacka nötter och mandlar grovt. Rosta alla ingredienser till dukkah på en torr panna på mediumvärme i 5 min.
  • Servera våfflorna varma med hummus, färska örter, dukkah och en droppe citrussaft.

TIPS! De här våfflorna kommer garanterat göra dina Instagramföljare gröna av avundsjuka. Älskar du inte broccoli kan du få samma härliga färg med spenat eller grönkål.