Bovetewrap på tallriken med tonfisksallad, syltad rödlök och sallad


© wichmann + bendtsen

Bovetewrap med tonfisksallad och syltad rödlök

Dessa läckra bovetewraps med kryddig tonfisksallad gör middagen värd att vänta på. Få receptet här.

Bovetewrap med tonfisksallad och syltad rödlök

4 st 

  • 2½ dl bovetemjöl 
  • 3½ dl vatten 
  • 1 ägg 
  • 1 tsk havssalt 
Tonfisksallad: 
  • 2 burkar tonfisk i vatten 
  • 4 msk kvarg 
  • 4 salladslökar 
  • 1 röd chili 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 

Fyllning: 

  • 1 paprika 
  • ½ gurka 
  • 100 g spenat 
  • En näve koriander 
  • Syltad rödlök eller vanlig rödlök 
  • Ev 25 g lökgroddar 
  • Ev 1 lime, saften

Så lagar du bovetewrap med kryddig tonfisksallad

  • Vispa ihop ingredienserna till smeten. Häll smet i en varm panna och stek tills wrappen är fast på undersidan. Vänd och stek vidare. Gör fyra stycken. 
  • Blanda tonfisken med kvarg, finhackad gräslök och chili samt salt och peppar. Låt vila svalt, gärna i 15–20 minuter. 
  • Strimla paprika och gurka och fördela dem i wrapsen med spenat, koriander, tonfisksallad, syltad rödlök och lökgroddar. Pressa ev lime över.

Näringsinnehåll per wrap: 

Energi: 378 kcal
Protein: 35 g
Fett: 4,3 g
Kolhydrater: 51 g
Kostfibrer: 3,6 g


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar