- Skölj örtkryddorna och slunga dem torra, eller lägg på hushållspapper.
- Skrubba och torka potatisarna, gnid sedan in dem med rapsolja och salt, samt blanda dem med persilja.
- Lägg dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper och baka i ca 25 minuter i 200 grader.
- Baka laxen i en ugnsfast form med bakplåtspapper i 12 minuter i 200 grader.
- Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor samt stek dem gyllenbruna i olivolja och lägg på hushållspapper.
- Gör i ordning kålen. Om det är palmkål eller grönkål skär du bort en del av mittsträngen och ändarna.
- Skär bladen i mindre bitar. Skölj grundligt och slunga dem torra.
- Stek kålen i 1 msk olivolja.
- Krydda med salt, peppar och chili. Smaka av.
- Blanda dem med vitlökschipsen.
- Servera kålen med fisk, örtkryddor och potatis.
LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn