Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

30 minuter
557 kcal

Lax kan tillagas på många olika sätt. Här apelsinmarinerad och serverad med röd quinoa och sparrisbroccoli - det kan varmt rekommenderas!

Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

FÅ INSPIRATION – till ett nytt sätt att servera din lax på.

© wichmann+bendtsen

Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g röd quinoa
  • 2 laxfiléer à 125 gram
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 tsk akaciahonung
  • 2 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Kallpressad rapsolja
  • 250 g sparrisbroccoli eller broccoli

Så gör du

  • Koka quinoa enligt vad det står på paketet.
  • Baka laxen i ugnen i 200 grader i 12 minuter.
  • Koka ihop balsamvinäger, apelsinsaft och akaciahonung – smaka av med salt ochpeppar.
  • Skär apelsinerna i skivor och skär rödlöken fint.
  • Koka broccoli i 1-2 minuter i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja.
  • Pensla laxen fl era gånger med marinaden när den kommer ut ur ugnen.
  • Servera med quinoa, rödlök, apelsinskivor och broccoli.