Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

30 minuter
557 kcal

Lax kan tillagas på många olika sätt. Här apelsinmarinerad och serverad med röd quinoa och sparrisbroccoli - det kan varmt rekommenderas!

Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

FÅ INSPIRATION – till ett nytt sätt att servera din lax på.

© wichmann+bendtsen

Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g röd quinoa
  • 2 laxfiléer à 125 gram
  • 1 dl mörk balsamvinäger
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 tsk akaciahonung
  • 2 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Kallpressad rapsolja
  • 250 g sparrisbroccoli eller broccoli

Så gör du

  • Koka quinoa enligt vad det står på paketet.
  • Baka laxen i ugnen i 200 grader i 12 minuter.
  • Koka ihop balsamvinäger, apelsinsaft och akaciahonung – smaka av med salt ochpeppar.
  • Skär apelsinerna i skivor och skär rödlöken fint.
  • Koka broccoli i 1-2 minuter i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja.
  • Pensla laxen fl era gånger med marinaden när den kommer ut ur ugnen.
  • Servera med quinoa, rödlök, apelsinskivor och broccoli.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background