Nyttiga recept Middag Apelsinmar... Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli 30 minuter 557 kcal Lax kan tillagas på många olika sätt. Här apelsinmarinerad och serverad med röd quinoa och sparrisbroccoli - det kan varmt rekommenderas! Av Anne Larsen 15 december 2021 FÅ INSPIRATION – till ett nytt sätt att servera din lax på. © wichmann+bendtsen Apelsinmarinerad lax med röd quinoa och broccoli Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 80 g röd quinoa 2 laxfiléer à 125 gram 1 dl mörk balsamvinäger 1 dl färskpressad apelsinsaft Havssalt och svartpeppar 1 tsk akaciahonung 2 apelsiner 1 liten rödlök Kallpressad rapsolja 250 g sparrisbroccoli eller broccoli Så gör du Koka quinoa enligt vad det står på paketet. Baka laxen i ugnen i 200 grader i 12 minuter. Koka ihop balsamvinäger, apelsinsaft och akaciahonung – smaka av med salt ochpeppar. Skär apelsinerna i skivor och skär rödlöken fint. Koka broccoli i 1-2 minuter i lättsaltat vatten med några droppar rapsolja. Pensla laxen fl era gånger med marinaden när den kommer ut ur ugnen. Servera med quinoa, rödlök, apelsinskivor och broccoli. LaxFiskApelsinQuinoaBroccoli