Ankbröst med ugnsbakade rödbetor och rödkålssallad

30 minuter
415 kcal

Pynta middagsbordet med den vackra röd-lila färgen från både rödbetor och rödkål när vi serverar ankbröst med rödbeter och rödkålssallad. Smaklig måltid!

Ankbröst med ugnsbakade rödbetor och rödkålssallad

GILLAR DU ANKA? – Det gör vi också!

© wichmann+bendtsen

Ankbröst med ugnsbakade rödbetor och rödkålssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g rödbetor, nettovikt
  • 1 ankbröst
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 100 g rödkål
  • 2 msk vinägrett
  • 1 ekologisk apelsin
  • 12 hasselnötter
  • 1 näve krasse

Vinägrett:

  • ½ msk dijonsenap
  • ¼ dl sherryvinäger
  • ½ dl hasselnötsolja eller valnötsolja eller kallpressad rapsolja
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär rödbetor i stavar och baka dem i ugnen i 25 min.
  • Vispa ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar. Pensla rödbetsstavarna med 1 msk vinägrett när de tas ut från ugnen.
  • Lägg ankbröstet på en kall pannan med fettsidan neråt. Värm ugnen och stek bröstet 10 min på varje sida. Salta och peppra och packa in köttet i en bit bakplåtspapper och en kökshandduk, och låt det dra i 5 min.
  • Skär rödkålen fint och vänd den med 1 msk vinägrett. Blanda rödkål och rödbetsstavarna.
  • Rosta hasselnötterna på en torr pannan och dela dem i halvor.
  • Skär ankbröstet i tunna skivor och fördela dem på två tallrikar. Servera rödkål-rödbetsblandningen vid sidan av och toppa med rivet apelsinskal och hasselnötter. Strö krasse över rätten.

TIPS! Om du inte älskar anka, så stek två kycklingfiléer istället.