Foto: Miklos Szabo.

Sallad med rödkål och kyckling

Laga en lunchsallad med rödkål, kyckling, avokado och fikon. Här under kan du se hur du gör den läckra rödkålssalladen.

Sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

2 msk blötlagda och kokta vita bönor*

1 msk syltad rödlök, se recept

2 halva valnötskärnor

1 kycklingfilé

Lite extra jungfruolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

¼ tsk malda, torkade chiliflingor

1 stor näve frisésallad

75 g finskuren rödkål

½ avokado

Citron

½ fikon

1 msk senapsvinägrett, se recept

1 liten näve vattenkrasse

Syltad rödlök:

250 g rödlök

1¼ dl äppelcidervinäger

50 g akaciahonung eller agavesirap

2 tsk havssalt

Grov senapsvinägrett:

1 msk grov dijonsenap

½ dl vitvinsvinäger

Havssalt

2 dl kallpressad rapsolja

Nymalen svartpeppar

Så lagar du sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett

  • Börja med att göra den syltade rödlöken, se recept.

  • Rosta valnötterna lätt i en torr panna.

  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i lite olivolja, salta och krydda med peppar och chili.

  • Gör i ordning salladen och kålen.

  • Skär avokado och pressa citron över.

  • Skär fikon.

  • Lägg upp sallad och kål med kyckling, bönor, nötter, syltad lök, avokado, fikon och vattenkrasse.

Syltad rödlök:

  • Skala löken och skär i fina klyftor, marinera dem i de övriga ingredienserna och ställ kallt.

Grov senapsvinägrett:

  • Vispa senap med vinäger och en nypa salt. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn, oavbruten stråle. Smaka av dressingen med salt och peppar.

Näringsinnehåll per person

Energi: 493 kcal

Protein: 32,7 g

Fett: 28,3 g

Kolhydrat: 32,1 g

Kostfiber: 9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar