Nyttiga recept Lunch Sallad med... Sallad med rödkål och kyckling 25 minuter 493 kcal Laga en lunchsallad med rödkål, kyckling, avokado och fikon. Här under kan du se hur du gör den läckra rödkålssalladen. Av Anne Larsen 1 december 2015 Foto: Miklos Szabo. Sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 4 msk blötlagda och kokta vita bönor 2 msk syltad rödlök, se recept 4 halva valnötskärnor 2 kycklingfilé Lite extra jungfruolja Havssalt och nymalen svartpeppar ½ tsk malda, torkade chiliflingor 2 stor näve frisésallad 150 g finskuren rödkål 1 avokado Citron 1 fikon 2 msk senapsvinägrett, se recept 2 liten näve vattenkrasse Syltad rödlök: 500 g rödlök 2½ dl äppelcidervinäger 100 g akaciahonung eller agavesirap 4 tsk havssalt Grov senapsvinägrett: 2 msk grov dijonsenap 1 dl vitvinsvinäger Havssalt 4 dl kallpressad rapsolja Nymalen svartpeppar Så lagar du sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett Börja med att göra den syltade rödlöken, se recept. Rosta valnötterna lätt i en torr panna. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i lite olivolja, salta och krydda med peppar och chili. Gör i ordning salladen och kålen. Skär avokado och pressa citron över. Skär fikon. Lägg upp sallad och kål med kyckling, bönor, nötter, syltad lök, avokado, fikon och vattenkrasse. Syltad rödlök: Skala löken och skär i fina klyftor, marinera dem i de övriga ingredienserna och ställ kallt. Grov senapsvinägrett: Vispa senap med vinäger och en nypa salt. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn, oavbruten stråle. Smaka av dressingen med salt och peppar. AvokadoRödkålKycklingVita bönorChiliSallad