Sallad med rödkål och kyckling

25 minuter
493 kcal

Laga en lunchsallad med rödkål, kyckling, avokado och fikon. Här under kan du se hur du gör den läckra rödkålssalladen.

Foto: Miklos Szabo.

Sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 msk blötlagda och kokta vita bönor*
  • 2 msk syltad rödlök, se recept
  • 4 halva valnötskärnor
  • 2 kycklingfilé
  • Lite extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • ½ tsk malda, torkade chiliflingor
  • 2 stor näve frisésallad
  • 150 g finskuren rödkål
  • 1 avokado
  • Citron
  • 1 fikon
  • 2 msk senapsvinägrett, se recept
  • 2 liten näve vattenkrasse

Syltad rödlök:

  • 500 g rödlök
  • 2½ dl äppelcidervinäger
  • 100 g akaciahonung eller agavesirap
  • 4 tsk havssalt

Grov senapsvinägrett:

  • 2 msk grov dijonsenap
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • Havssalt
  • 4 dl kallpressad rapsolja
  • Nymalen svartpeppar

Så lagar du sallad med rödkål, kyckling, avokado, chili, syltlök, valnötter, fikon, vita bönor, vattenkrasse och vinägrett

  • Börja med att göra den syltade rödlöken, se recept.

  • Rosta valnötterna lätt i en torr panna.

  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i lite olivolja, salta och krydda med peppar och chili.

  • Gör i ordning salladen och kålen.

  • Skär avokado och pressa citron över.

  • Skär fikon.

  • Lägg upp sallad och kål med kyckling, bönor, nötter, syltad lök, avokado, fikon och vattenkrasse.

Syltad rödlök:

  • Skala löken och skär i fina klyftor, marinera dem i de övriga ingredienserna och ställ kallt.

Grov senapsvinägrett:

  • Vispa senap med vinäger och en nypa salt. Fortsätt vispa och tillsätt oljan i en tunn, oavbruten stråle. Smaka av dressingen med salt och peppar.