Foto: Miklos Szabo

Rågbröd med avokado och lufttorkad skinka

Gör en matig macka till lunch. Här är en läcker variant med avokado och crisp av lufttorkad skinka.

2 december 2015 av Anne Larsen

Rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

1 person

1 skiva lufttorkad skinka 
1 skiva rågbröd 
1 vitlöksklyfta 
1 stort salladsblad 
½ avokado 
1 citron 
1 msk majonnäs 
¼ tsk malda, torkade chiliflingor 
2 msk fint skuren gräslök


Vet du egentligen vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mycket mer om den nya kosttrenden, som är här för att stanna!

Så gör du rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

  • Stek skinkan på en bit bakplåtspapper på grill i ugnen i 200 °C i ca 7 minuter. Lägg skinkan på lite hushållspapper. Hacka den fint när den har svalnat och blivit spröd. 

  • Smörj rågbrödet med pressad vitlök. Lägg upp med sallad och skivor av avokado som du pressat citron över. Toppa med majonnäs, chili, gräslök och skinkchips.

Näringsinnehåll per person
Energi 320 kcal - Protein 7,8 g - Fett 19,7 g - Kolhydrater 32,5 g - Kostfibrer 7,7 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar