Rågbröd med avokado och lufttorkad skinka

10 minuter
320 kcal

Gör en matig macka till lunch. Här är en läcker variant med avokado och crisp av lufttorkad skinka.

Foto: Miklos Szabo

Rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 2 skiva rågbröd
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 stort salladsblad
  • 1 avokado
  • 2 citron
  • 2 msk majonnäs
  • ½ tsk malda, torkade chiliflingor
  • 4 msk fint skuren gräslök

Så gör du rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

  • Stek skinkan på en bit bakplåtspapper på grill i ugnen i 200 °C i ca 7 minuter. Lägg skinkan på lite hushållspapper. Hacka den fint när den har svalnat och blivit spröd.

  • Smörj rågbrödet med pressad vitlök. Lägg upp med sallad och skivor av avokado som du pressat citron över. Toppa med majonnäs, chili, gräslök och skinkchips.