Foto: Miklos Szabo

Rågbröd med avokado och lufttorkad skinka

Gör en matig macka till lunch. Här är en läcker variant med avokado och crisp av lufttorkad skinka.

Rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 3 minuter

Tillagningstid: 7 minuter

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

1 skiva lufttorkad skinka

1 skiva rågbröd

1 vitlöksklyfta

1 stort salladsblad

½ avokado

1 citron

1 msk majonnäs

¼ tsk malda, torkade chiliflingor

2 msk fint skuren gräslök

Så gör du rågbröd med avokado, vitlök, sallad, majonnäs, lufttorkad skinka och gräslök

  • Stek skinkan på en bit bakplåtspapper på grill i ugnen i 200 °C i ca 7 minuter. Lägg skinkan på lite hushållspapper. Hacka den fint när den har svalnat och blivit spröd.

  • Smörj rågbrödet med pressad vitlök. Lägg upp med sallad och skivor av avokado som du pressat citron över. Toppa med majonnäs, chili, gräslök och skinkchips.

Näringsinnehåll per person

Energi: 320 kcal

Protein: 7,8 g

Fett: 19,7 g

Kolhydrat: 32,5 g

Kostfiber: 7,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar