Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

6 december 2011 av I FORM

Laga läckra wraps med kyckling, vita bönor, nötter och kryddöter. Ät en blomkålssallad med mandlar och parmesan till. Smaklig måltid!

PRENUMERANT! Ladda ner kostplanen till de 2 första veckorna här!


Receptet är till 4 personer

500 g kyckling i tunna strimlor
50 g cashewnötter eller
jordnötter
6–8 fullkornswraps
1 bunt basilika, hackas
1 bunt oregano, hackas
1 st spetskål, finskuren
2 msk akaciahonung
3 msk pumpakärnor
1 msk jordnötsolja
1 st lime
1 tsk krossad svartpeppar
200 g vita bönor (blötlagda och sedan kokade enl anvisningarna)


  • Bryn köttet i jordnötsolja i en het wok och ta den därefter från värmen. Vänd ner nötterna och lägg allt i en skål.
  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.
  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.
  • Häll honung över samt saft och skal av en lime. Strö på pumpakärnor och blanda med bönorna. Gör nu blomkålssalladen.
  • Blanda därefter kål och bönor med kycklingbitarna och fräs i het wok ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Smak til med litt salt og pepper.
  • Nu är fyllningen klar. Värm fullkornswrapsen 1–2 minuter.


Blomkålssallad

½ blomkål i små buketter
1 citron, saft och skal
Salt och peppar
50 g parmesanost, hyvlad
50 g mandlar, rostade, vända i soja

  • Allt blandas och serveras till wrapsen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar