Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

30 minuter

NYHET: Det här receptet från "Världens bästa diet" både mättar och slankar.

Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyckling i tunna strimlor
  • 25 g cashewnötter eller
  • jordnötter
  • 3 fullkornswraps
  • ½ bunt basilika, hackas
  • ½ bunt oregano, hackas
  • ½ st. spetskål, finskuren
  • 1 msk akaciahonung
  • 1½ msk pumpakärnor
  • ½ msk jordnötsolja
  • ½ st. lime
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • 100 g vita bönor (blötlagda och sedan kokade enl anvisningarna)

Blomkålssallad

  • ¼ blomkål i små buketter
  • ½ citron, saft och skal
  • Salt och peppar
  • 25 g parmesanost, hyvlad
  • 25 g mandlar, rostade, vända i soja

Så här gör du

  • Bryn köttet i jordnötsolja i en het wok och ta den därefter från värmen. Vänd ner nötterna och lägg allt i en skål.

  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.

  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.

  • Häll honung över samt saft och skal av en lime. Strö på pumpakärnor och blanda med bönorna. Gör nu blomkålssalladen.

  • Blanda därefter kål och bönor med kycklingbitarna och fräs i het wok ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

  • Smak til med litt salt og pepper.

  • Nu är fyllningen klar. Värm fullkornswrapsen 1–2 minuter.

Blomkålssallad

  • Allt blandas och serveras till wrapsen.