Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

30 minuter

Goda wraps med kyckling, vita bönor, nötter och örter. Servera med en blomkålssallad med mandel och parmesan.

Wraps med kyckling, bönor och cashewnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyckling i tunna strimlor
  • 25 g cashewnötter eller
  • jordnötter
  • 3 fullkornswraps
  • ½ bunt basilika, hackas
  • ½ bunt oregano, hackas
  • ½ st. spetskål, finskuren
  • 1 msk akaciahonung
  • 1½ msk pumpakärnor
  • ½ msk jordnötsolja
  • ½ st. lime
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • 100 g vita bönor (blötlagda och sedan kokade enl anvisningarna)

Blomkålssallad

  • ¼ blomkål i små buketter
  • ½ citron, saft och skal
  • Salt och peppar
  • 25 g parmesanost, hyvlad
  • 25 g mandlar, rostade, vända i soja

Så här gör du

  • Bryn köttet i jordnötsolja i en het wok och ta den därefter från värmen. Vänd ner nötterna och lägg allt i en skål.
  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.
  • Kålen skärs fint och läggs i en annan skål.
  • Häll honung över samt saft och skal av en lime. Strö på pumpakärnor och blanda med bönorna. Gör nu blomkålssalladen.
  • Blanda därefter kål och bönor med kycklingbitarna och fräs i het wok ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Smak til med litt salt og pepper.
  • Nu är fyllningen klar. Värm fullkornswrapsen 1–2 minuter.

Blomkålssallad

  • Allt blandas och serveras till wrapsen.