Low carb-macka med grönsaksbröd och kyckling

30 minuter
440 kcal

Mycket enkelt och hälsosamt alternativ till bröd – lägg på fyllning, vik ihop och du har en kalorisnål, glutenfri och mättande lunch som smakar gott.

Low carb-macka med grönsaksbröd och kyckling

LOW CARB-MACKA – Gott sätt att få i sig grönsaker på, eller hur?

© wichmann+bendtsen

Low carb-macka med grönsaksbröd och kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Grönsaksbröd:

  • 200 g frusen, tinad spenat
  • 100 g ärtor
  • 2 ägg
  • 50 g riven mozzarella
  • 1 tsk havssalt

Fyld:

  • 2 kycklingfileer
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 2 msk färskost
  • Picklad rödlök
  • 4 stora romansalladsblad
  • ¼ äpple i tunna skivor
  • 400 g plockgrönsaker

Så här gör du

  • Värm ugnen till 180 grader varmluft.
  • Blanda alla ingredienser till tunnbrödet. Bred ut det på 2/3 av en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 25 min.
  • Stek kycklingfiléerna i olja i en het panna. Krydda med salt och peppar. Skär i skivor.
  • Dela grönsaksbröden i 4 lika stora bitar.
  • Bred på färskost och fördela salladsblad, rödlök, kycklingskivor och tunt skivat äpple på de nedre lagren. Strö över salt och peppar och lägg på toppen.
  • Servera med grönt, t ex morötter.

TIPS Brödet håller sig i flera dagar i kylen.

TIPS Istället för sallad kan du använda babyspenat, rucola eller vad som är i säsong.

TIPS Du kan också använda sötpotatis eller rödbetor i degen. Då får brödet en helt annan färg.