Apelsinkaka med mandlar

2,5 timmar
65 kcal

Bara 65 kalorier per bit.

Saftig, god och snål på kalorier.

Apelsinkaka med mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • En springform, 24 cm, gärna med teflonbeläggning eller en fyrkantig form, 21 x 21 cm (2 liter), ev av silikon.
  • Bakplåtspapper
  • ¼ stor ekologisk apelsin eller 2 mindre, total vikt cirka 300 g
  • 10 g mandlar (ska inte skalas)
  • stora ägg
  • 7 g ljust råsocker
  • ¼ tsk bakpulver

Tilberedning

  • Lägg de tvättade apelsinerna i en kastrull, täck dem med kallt vatten och koka upp. Sänk värmen, lägg på lock och koka apelsinerna långsamt i 1,5 timmar eller tills du lätt kan trycka ett sugrör igenom frukterna. Låt apelsinerna svalna och häll bort kokvattnet.
  • Dela apelsinerna i klyftor och purea dem (använd en mixer).
  • Mal mandlarna och blanda dem med socker och bakpulver. Vispa apelsinpuréen och hela ägg, blanda ner mandlarna. Lägg bakplåtspapper i botten av formen, häll i degen och grädda kakan i 170°i cirka 40–45 minuter.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här. eller läs mer om nyttiga kakor.

TIPS på smakvariation

Använd cashewnötter i stället för mandlar. Hasselnötskärnor går också bra.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background