God och kalorisnål munsbit.

Muffins med choklad och rödbetor

Bara 147 kalorier per muffins.

22 augusti 2016 av I FORM

Till 7–8 muffins


  • 100 g mörk choklad, 70–80 %
  • 50 g flytande vegetabiliskt margarin, 60 %
  • 1 stort ägg
  • 50 g ljust råsocker
  • 50 g fullkornsmjöl, helst vitt vete
  • 1 tsk bakpulver
  • 60–70 g finrivna råa rödbetor


Tillagning

Hacka 50 gram av chokladen och smält den tillsammans med margarin. Vispa ägg och socker till en tjock kräm och blanda i chokladblandningen.

Tillsätt vitt vete blandat med bakpulver och rör ner riven rödbeta i smeten. Hacka resten av chokladen fint och blanda i den.

Fördela smeten i dubbla pappersmuffinsformar, de ska bara fyllas till tre fjärdedelar. Sätt formarna på plåten och grädda kakorna i 160–170° i cirka 18 minuter.

Tips på smakvariation

Ersätt hackad choklad i fyllningen med kryddig choklad, till exempel med grenadine och chili.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar