God och kalorisnål munsbit.

Muffins med choklad och rödbetor

Bara 147 kalorier per muffins.

22 augusti 2016 av I FORM

Till 7–8 muffins


  • 100 g mörk choklad, 70–80 %
  • 50 g flytande vegetabiliskt margarin, 60 %
  • 1 stort ägg
  • 50 g ljust råsocker
  • 50 g fullkornsmjöl, helst vitt vete
  • 1 tsk bakpulver
  • 60–70 g finrivna råa rödbetor


Tillagning

Hacka 50 gram av chokladen och smält den tillsammans med margarin. Vispa ägg och socker till en tjock kräm och blanda i chokladblandningen.

Tillsätt vitt vete blandat med bakpulver och rör ner riven rödbeta i smeten. Hacka resten av chokladen fint och blanda i den.

Fördela smeten i dubbla pappersmuffinsformar, de ska bara fyllas till tre fjärdedelar. Sätt formarna på plåten och grädda kakorna i 160–170° i cirka 18 minuter.

Tips på smakvariation

Ersätt hackad choklad i fyllningen med kryddig choklad, till exempel med grenadine och chili.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar