Nyttiga recept Kakor Banan- och... Banan- och kanelkaka med aprikos 2,5 timmar 160 kcal Mättande kakor med torkad frukt för extra energi. Av I FORM-redaktionen 21 augusti 2016 Banan- och kanelkaka med aprikos Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st 12 st 2½ g jäst ¼ dl mjölk ¼ dl vatten ¼ ägg ¼ tsk olivolja ¼ tsk salt ¼ tsk socker 25 g grovt dinkelmjöl 25 g vetemjöl Fyllning: 2½ g smör ⅓ bananer 16 g torkade aprikoser 3⅓ g farin eller muscovadosocker ¼ msk kanel ¼ Krav-apelsin ⅓ msk flytande honung Tillagning Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg. Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk. Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör. Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta. Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar. Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter. Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner. Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här. LÄS OCKSÅ: Kanelbullar i form - utan smör och socker BananKanelMuffins