Banan- och kanelkaka med aprikos

2,5 timmar
160 kcal

Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.

Banan- och kanelkaka med aprikos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

12 st

  • 2½ g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ dl vatten
  • ¼ ägg
  • ¼ tsk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk socker
  • 25 g grovt dinkelmjöl
  • 25 g vetemjöl

Fyllning:

  • 2½ g smör
  • bananer
  • 16 g torkade aprikoser
  • 3⅓ g farin eller muscovadosocker
  • ¼ msk kanel
  • ¼ Krav-apelsin
  • ⅓ msk flytande honung

Tillagning

  • Lös upp jästen i ljummen mjölk.

  • Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg.

  • Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk.

  • Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör.

  • Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta.

  • Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar.

  • Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter.

  • Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.