Banan- och kanelkaka med aprikos
Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.
Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.
Lös upp jästen i ljummen mjölk.
Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg.
Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk.
Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör.
Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta.
Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar.
Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter.
Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.