Banan- och kanelkaka med aprikos

2,5 timmar
160 kcal

Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.

Banan- och kanelkaka med aprikos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

12 st

  • 2½ g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ dl vatten
  • ¼ ägg
  • ¼ tsk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk socker
  • 25 g grovt dinkelmjöl
  • 25 g vetemjöl

Fyllning:

  • 2½ g smör
  • bananer
  • 16 g torkade aprikoser
  • 3⅓ g farin eller muscovadosocker
  • ¼ msk kanel
  • ¼ Krav-apelsin
  • ⅓ msk flytande honung

Tillagning

  • Lös upp jästen i ljummen mjölk.

  • Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg.

  • Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk.

  • Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör.

  • Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta.

  • Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar.

  • Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter.

  • Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background