Banan- och kanelkaka med aprikos

Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.

22 augusti 2016 av I FORM

12 st

15 g jäst
1½ dl mjölk
½ dl vatten
½ ägg
1 tsk olivolja
½ tsk salt
1 tsk socker
150 g grovt dinkelmjöl
150 g vetemjöl


Fyllning:

15 g smör
2 bananer
100 g torkade aprikoser
20 g farin eller muscovadosocker
1 msk kanel
1 Krav-apelsin
2 msk flytande honung


Tillagning

Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg. Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk. Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör. Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta. Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar. Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter. Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

  • Du tränar inte alls:

    Kakan är nyttig och fettsnål, men om du inte tränar och gärna vill hålla vikten nere, innehåller den lite för många kalorier. Men du kan tillåta dig en halv kaka.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Har du tränat hårt har du stor nytta av att komplettera med lite proteiner för dina musklers återhämtning. Det ordnar du genom att äta lite mager yoghurt till.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar