Banan- och kanelkaka med aprikos

2,5 timmar
160 kcal

Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.

Banan- och kanelkaka med aprikos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

12 st

  • 2½ g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ dl vatten
  • ¼ ägg
  • ¼ tsk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk socker
  • 25 g grovt dinkelmjöl
  • 25 g vetemjöl

Fyllning:

  • 2½ g smör
  • bananer
  • 16 g torkade aprikoser
  • 3⅓ g farin eller muscovadosocker
  • ¼ msk kanel
  • ¼ Krav-apelsin
  • ⅓ msk flytande honung

Tillagning

  • Lös upp jästen i ljummen mjölk.

  • Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg.

  • Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk.

  • Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör.

  • Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta.

  • Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar.

  • Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter.

  • Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background