Banan- och kanelkaka med aprikos

Mättande kakor med torkad frukt för extra energi.

Banan- och kanelkaka med aprikos

12 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 40 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 2,5 timmar

INGREDIENSER

12 st

15 g jäst

1½ dl mjölk

½ dl vatten

½ ägg

1 tsk olivolja

½ tsk salt

1 tsk socker

150 g grovt dinkelmjöl

150 g vetemjöl

Fyllning:

15 g smör

2 bananer

100 g torkade aprikoser

20 g farin eller muscovadosocker

1 msk kanel

1 Krav-apelsin

2 msk flytande honung

Tillagning

  • Lös upp jästen i ljummen mjölk. 
  • Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg. 
  • Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk. 
  • Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör. 
  • Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta. 
  • Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar. 
  • Låt dem efterjäsa i 30 minuter och baka dem i 200 grader i 20 minuter. 
  • Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

näringsinnehåll per person

Energi: 160 kcal

Protein: 4 g

Fett: 2 g

Kolhydrat: 32 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar