Sommarhallonkaka

30 minuter
106 kcal

Fruktigt mellanmål att njuta året runt.

Sommarhallonkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ägg
  • 13 g socker
  • 10 g marsipan
  • 13 g vetemjöl
  • ¼ citron

Fyllning:

  • 33 g hallon
  • ⅓ tsk socker

Garnering:

  • Florsocker
  • Hallon

Tillagning

Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft. Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor. Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna. Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.

TIPS:
Kakan kan frysas in, men vänta med fyllningen tills den ska ätas.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.