Sommarhallonkaka

Fruktigt mellanmål att njuta året runt.

4 april 2008 av I FORM

6 st

1 ägg
40 g socker
30 g marsipan
40 g vetemjöl
½ citron


Fyllning:

100 g hallon
1 tsk socker


Garnering:

Florsocker
Hallon


Tillagning

Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft. Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor. Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna. Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.

Tips:
Kakan kan frysas in, men vänta med fyllningen tills den ska ätas.

  • Du tränar inte alls:

    När du håller ett öga på kalorierna har du inte utrymme för mycket sötsaker. De här små snittarna är ett relativt nyttigt alternativ till andra sorters bakverk, eftersom de inte innehåller fett.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Bärens antioxidanter kan bidra till att minska ömhet i musklerna efter träning. Ät gärna en tjock yoghurt till som ger dig lite extra protein, så att du sätter fart på musklernas återhämtning efter hård träning.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar