Sommarhallonkaka

30 minuter
106 kcal

Fruktigt mellanmål att njuta året runt.

Sommarhallonkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ägg
  • 13 g socker
  • 10 g marsipan
  • 13 g vetemjöl
  • ¼ citron

Fyllning:

  • 33 g hallon
  • ⅓ tsk socker

Garnering:

  • Florsocker
  • Hallon

Tillagning

Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft. Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor. Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna. Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.

TIPS:
Kakan kan frysas in, men vänta med fyllningen tills den ska ätas.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background