Hollandaisesås

10 minuter
64 kcal

Utsökt med tidig sommarsparris, men god året runt till allt från ägg till fisk och skaldjur. Här är en kalorisnålare version som du kan laga på 10 minuter.

Hollandaisesås

HOLLANDAISESÅS – nyttigare och förvånansvärt enkelt!

© wichmann+bendtsen

Hollandaisesås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1½ dl lättmjölk
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ äggula
  • ¾ schalottenlök
  • 5 g smält smör
  • ¼ tsk dijonsenap
  • ¼ ekologisk citron, saften och lite rivet skal
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och koka upp.
  • Låt sjuda under omrörning i 2-3 min.
  • Vispa ner äggula, finhackad schalottenlök, smält smör och dijonsenap i såsen, och smaka av med citron, salt och peppar. Låt det sjuda i 5 min på låg värme.