Nyttig brödgröt med kvarg och fikon

20 minuter
370 kcal

Använd ditt överblivna rågbröd och njut av en härlig, varm och mättande portion grötbröd till frukost. Smaksatt med vaniljpulver och honung – och med en god topping.

En portion grötbröd med kvarg

GRÖTBRÖD – är gjord på överblivet rågbröd. Rätten ligger SÅ bra i magen.

© wichmann+bendtsen

Brödgröt med kvarg & fikon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 5 skiva grovt rågbröd
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1½ msk honung
  • 1 krm havssalt

Till servering:

  • 1 dl kvarg
  • 1 fikon
  • 2 msk kokoschips

Så här gör du

  • Smula ner rågbrödet i en kastrull och tillsätt vatten, vaniljpulver, honung och havssalt. Koka upp, rör runt och låt det sjuda i 10–15 min.
  • Smaka av brödgröten och tillsätt ev lite extra vatten om den har blivit för tjock.
  • Servera brödgröten med kvarg, fikonskivor och kokoschips.