Nyttiga recept Frukost Nyttig brö... Nyttig brödgröt med kvarg och fikon 20 minuter 370 kcal Använd ditt överblivna rågbröd och njut av en härlig, varm och mättande portion grötbröd till frukost. Smaksatt med vaniljpulver och honung – och med en god topping. Av Signe Moesby Leth 23 oktober 2024 GRÖTBRÖD – är gjord på överblivet rågbröd. Rätten ligger SÅ bra i magen. © wichmann+bendtsen Brödgröt med kvarg & fikon Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 5 skiva grovt rågbröd 5 dl vatten ½ tsk vaniljpulver 1½ msk honung 1 krm havssalt Till servering: 1 dl kvarg 1 fikon 2 msk kokoschips Så här gör du Smula ner rågbrödet i en kastrull och tillsätt vatten, vaniljpulver, honung och havssalt. Koka upp, rör runt och låt det sjuda i 10–15 min. Smaka av brödgröten och tillsätt ev lite extra vatten om den har blivit för tjock. Servera brödgröten med kvarg, fikonskivor och kokoschips. RågbrödKvarg och skyrKokos