Björnbärsmjukglass i kokosnöt
© wichmann+bendtsen

Sund mjukglass med banan och björnbär

Glasstider? Prova vår läckra björnbärsmjukglass med banan, serverad i halva kokosnötter.

14 juni 2018 av Signe Leth

Björnbärsmjukglass med banan i kokosnötter

2 portioner

4 frysta bananer, nästan övermogna (fryses utan skal)
90 g björnbär, frysta
1 tsk vaniljpulver
1 kokosnöt

Topping:

Björnbär
Ev ätliga blommor


Så gör du nyttig mjukglass

  • Ta ut bananerna ur frysen 20 minuter innan du ska göra glassen.
  • Skiva bananerna och mixa med björnbär och vaniljpulver. Mixa tills du har en krämig glass utan klumpar, det tar vanligen ett par minuter.
  • Smaka av glassen och tillsätt ev sötningsmedel. Det borde dock inte vara nödvändigt om du har använt mogna bananer.
  • Lägg upp glassen i varsin halv kokosnöt. Servera med björnbär och ev ätliga blommor.

Näringsinnehåll per portion (utan kokosnöt):

Energi: 226 kcal
Protein: 4 g
Fett: 1,3 g
Kolhydrater: 52,5 g
Kostfibrer: 6,4 g

Kokosnöt och hammare

Perfekta halva kokosnötter

© iStock

Så delar du lättast en kokosnöt i fina skålar

Ta en hammare och knacka runt om kokosnöten där du vill att den delar på sig. Du kommer långsamt att se hur skalet spricker upp. Fortsätt hamra tills du har två halvor.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar