Regnbågsglass med bananer

5 dagar
115 kcal

Gillar du också den klassiska trefärgade glassen? Prova istället den här sunda versionen med bananer.

Regnbågsglass och jordgubbar på skärbräda

Regnbågsglass med bananer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 skivor

Chokladlager

  • ½ stora, frysta bananer, väl mogna
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung
  • ¼ msk mörkt kakaopulver

Jordgubbslager

  • ½ stora, frysta bananer, väl mogna
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung
  • ¼ dl jordgubbar

Vaniljlager

  • ½ frysta bananer, väl mogna
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ tsk vaniljpulver

Ev tillbehör

  • Jordgubbar

Så gör du regnbågsglass med bananer

  • Börja med chokladlagret. Skiva de frysta bananerna och lägg dem och övriga ingredienser i en matberedare. Mixa tills du har en tjock och krämig glass utan klumpar.

  • Häll glassen i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och ställ den i frysen i en timme, så den blir riktigt fast. Upprepa processen och lägg först på jordgubbslagret och efter ett par timmars frysning vaniljlagret.

  • Låt glassen vila i ett par timmar efter att du har lagt på det sista lagret, så att den blir helt genomfryst. Glassen smälter snabbt så ta ut och skär upp den precis innan servering. Servera ev med färska jordgubbar.