Jordgubbsmousse med citron och lakrits

15 minuter
370 kcal

Vi har förvandlat ​​det röda bäret vi alla älskar till en läcker och nyttig(are) dessert på bara 15 minuter. Prova själv!

Jordgubbsmousse med citron och lakrits, recept

JORDGUBBAR – Förvara jordgubbar vid 5 grader, men ta ut dem ur kylen några timmar före servering. Då smakar de bäst!

© wichmann+bendtsen

Jordgubbsmousse med citron och lakrits

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 350 g jordgubbar
  • 6 paranötter
  • 6 msk ricottaost
  • 2 myntakvist
  • 2 tsk grovt lakritspulver
  • 6 msk skyr
  • Fröna från 1⁄4 vaniljstång
  • 2 tsk akaciahonung eller agavesirap
  • 2 KRAV-citron

Så gör du

  • Mosa eller mixa 100 g jordgubbar med ricotta, skyr, vaniljfrön och honung.
  • Rosta nötterna lätt och låt dem svalna.
  • Skär lövtunna skivor (carpaccio) av 75 g jordgubbar.
  • Skölj, torka och hacka myntabladen fint.
  • Servera moussen med jordgubbsskivor, mynta, lite rivet citronskal, lakritspulver och hackade paranötter.

TIPS! Så förbereder du jordgubbar. Fyll en skål med kallt vatten, lägg jordgubbarna i ett durkslag och sänk ner det i vattnet 2-3 gånger. Låt bladen sitta kvar, annars tränger vattnet in i bären. Lägg gubbarna på hushållspapper. Ta bort bladen. Använd en liten, spetsig kökskniv och ”gräv" upp bladen, eller skär av dem.
TIPS! Om du har svårt att hitta skyr, kan du välja kvarg istället.


Newsletter background