Fräsch rabarberdessert med jordgubbar, skyr och granola

35 minuter
371 kcal

Vi frossar i rabarber! Häng med på tåget och testa vår goda, fräscha rabarberdessert och få en fantastisk frukost!

Fräsch rabarberdessert med jordgubbar, skyr och granola

GÖR EN FANTASTISK FRUKOST – med det här rabarberreceptet.

© wichmann+bendtsen

Fräsch rabarberdessert med jordgubbar, skyr och granola

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • ½ ekologisk apelsin, saft och skal
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ¼ dl akaciahonung
  • 3 dl skyr
  • 2 dl granola
  • 4 jordgubbar

Så gör du

  • Värm upp ugnen till 200 g.
  • Tvätta och skär jordgubbar och rabarber grovt, och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop apelsinsaft, rivet apelsinskal, vaniljpulver och akaciahonung, och häll det över rabarber och jordgubbar och rör ihop allt. Baka blandningen i 20-30 min.
  • Arrangera rabarberblandingen – varm eller nerkyld – i två glas med skyr, granola och färska jordgubbar.

TIPS! Gör en stor portion dessert och förvara resterna i kylen så har du enkel och otroligt god frukost till senare i veckan.