Blomkålssallad med jordgubbar och salta mandlar

Sommarens sallad med blomkål och saftiga jordgubbar, när de är som bäst.

Skål med sallad på blomkål, jordgubbar och mandlar

Blomkålssallad med jordgubbar och salta mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Salta mandlar:

  • ¼ dl mandlar
  • ½ msk vatten
  • ¼ tsk havssalt

Salat:

  • ¼ blomkålshuvud
  • gurka
  • 150 g jordgubbar
  • 50 g machesallad
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • Svartpeppar, nymalen

Vinaigrette:

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ msk citronsaft
  • 100 g jordgubbar
  • ¼ dl vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Häll mandlar, vatten och salt i en stekpanna och rör runt tills saltet är upplöst och mandlarna är helt täckta av vattnet. Koka upp och låt vattnet ånga upp medan du rör runt i mandlarna under tiden. Låt dem sedan svalna.
  • Mixa ingredienserna till vinägretten i ett par minuter.
  • Riv blomkål och skär gurka och jordgubbar i önskade bitar. Lägg alla ingredienser till salladen i en skål, häll vinägretten över och servera med lite nymalen svartpeppar. Näringsinnehåll per portion

TIPS! Vill du ha en extra fiberrik och krämig sallad kan du byta ut gurkan mot avokado.