Isglass med blåbär

4,30 timmar
81 kcal

Blåbär smakar gott till det mesta, men speciellt bra till sötsaker. Här får du dem iskalla på en pinne – testa våra läckra isglassar med blåbär!

Isglass med blåbär

PERFEKT EN VARM OCH SOLIG DAG – eller faktiskt vilken dag som helst!

© wichmann+bendtsen

Isglass med blåbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 2 glassformar
  • 2 glasspinnar

Kompott:

  • 60 g blåbär
  • ¼ dl vatten
  • ¼ krm vaniljpulver
  • ½ msk honung

Kvargblandning:

  • 1 dl kvarg eller grekisk yoghurt
  • ¼ krm vaniljpulver
  • ½ msk honung

Så gör du

  • Lägg alla ingredienser till blåbärskompotten i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda i 5 min. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Rör ihop alla ingredienser till kvargblandningen.
  • Fördela växelvis 1 msk avsvalnad blåbärskompott och 1 msk av kvargblandningen i glassformarna.
  • Sätt 1 pinne i varje form och frys i minst 4 timmar.

TIPS! Om det är svårt att få ut glassen ur formarna, håll dem då snabbt under rinnande varmt vatten.


Newsletter background