Börja med rabarber- och jordgubbskompotten. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med honung och vaniljpulver.
Koka upp blandningen, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Gillar du inte fruktkött kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten.
Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.
Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia.
Häll hälften av kompotten i botten av formarna. Vänd försiktigt i resten i kvargblandningen och häll sedan denna i formarna. Du kan också växelvis lägga i en eller två skedar av varje för att få ett fint mönster. Sätt i glasspinnar.
Ställ formarna kallt i minst 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.