Glasspinne med jordgubbar och rabarber

Njut av nyttig glass hela sommaren.

© wichmann+bendtsen

Nyttig glasspinne med jordgubbar och rabarber

Ingen sommar utan glass. Men den behöver inte vara full med kalorier. Prova vår kvargglass med jordgubbar och rabarber. Den smakar himmelskt.

Kvargglass med jordgubbar och rabarber

4 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

Rabarber- och jordgubbskompott:

100 g rabarber

100 g jordgubbar

1 msk honung

½ tsk vaniljpulver

Kvargglass:

3 dl kvarg

½ tsk vaniljpulver

1½ msk akaciahonung

Ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas

Glassformar + pinnar

Så gör du nyttiga glasspinnar

  • Börja med rabarber- och jordgubbskompotten. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med honung och vaniljpulver.
  • Koka upp blandningen, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Gillar du inte fruktkött kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten.
  • Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.
  • Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia.
  • Häll hälften av kompotten i botten av formarna. Vänd försiktigt i resten i kvargblandningen och häll sedan denna i formarna. Du kan också växelvis lägga i en eller två skedar av varje för att få ett fint mönster. Sätt i glasspinnar.
  • Ställ formarna kallt i minst 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Näringsinnehåller per styck:

Energi: 106 kcal

Protein: 9,4 g

Fett: 0,5 g

Kolhydrat: 16,4 g

Kostfiber: 1,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar