Nyttig glasspinne med jordgubbar och rabarber
Ingen sommar utan glass. Men den behöver inte vara full med kalorier. Prova vår kvargglass med jordgubbar och rabarber. Den smakar himmelskt.
Ingen sommar utan glass. Men den behöver inte vara full med kalorier. Prova vår kvargglass med jordgubbar och rabarber. Den smakar himmelskt.
Njut av nyttig glass hela sommaren.
Börja med rabarber- och jordgubbskompotten. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med honung och vaniljpulver.
Koka upp blandningen, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Gillar du inte fruktkött kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten.
Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.
Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia.
Häll hälften av kompotten i botten av formarna. Vänd försiktigt i resten i kvargblandningen och häll sedan denna i formarna. Du kan också växelvis lägga i en eller två skedar av varje för att få ett fint mönster. Sätt i glasspinnar.
Ställ formarna kallt i minst 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.