Nyttig glasspinne med jordgubbar och rabarber

35 minuter
106 kcal

Ingen sommar utan glass. Men den behöver inte vara full med kalorier. Prova vår kvargglass med jordgubbar och rabarber. Den smakar himmelskt.

Glasspinne med jordgubbar och rabarber

Njut av nyttig glass hela sommaren.

© wichmann+bendtsen

Kvargglass med jordgubbar och rabarber

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Rabarber- och jordgubbskompott:

  • 50 g rabarber
  • 50 g jordgubbar
  • ½ msk honung
  • ¼ tsk vaniljpulver

Kvargglass:

  • 1½ dl kvarg
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¾ msk akaciahonung
  • Ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas
  • Glassformar + pinnar

Så gör du nyttiga glasspinnar

  • Börja med rabarber- och jordgubbskompotten. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med honung och vaniljpulver.

  • Koka upp blandningen, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Gillar du inte fruktkött kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten.

  • Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.

  • Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia.

  • Häll hälften av kompotten i botten av formarna. Vänd försiktigt i resten i kvargblandningen och häll sedan denna i formarna. Du kan också växelvis lägga i en eller två skedar av varje för att få ett fint mönster. Sätt i glasspinnar.

  • Ställ formarna kallt i minst 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.


Newsletter background