Kvargglass med jordgubbar och rabarber
4 st
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 35 minuter
INGREDIENSER
Rabarber- och jordgubbskompott:
100 g rabarber
100 g jordgubbar
1 msk honung
½ tsk vaniljpulver
Kvargglass:
3 dl kvarg
½ tsk vaniljpulver
1½ msk akaciahonung
Ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas
Glassformar + pinnar
Så gör du nyttiga glasspinnar
- Börja med rabarber- och jordgubbskompotten. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med honung och vaniljpulver.
- Koka upp blandningen, sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter, tills rabarber och jordgubbar är mjuka. Gillar du inte fruktkött kan du köra lite snabbt med stavmixer i kompotten.
- Häll kompotten i en lufttät glasburk och ställ kallt. Kompotten ska vara helt avsvalnad innan du använder den till glassen.
- Rör ihop kvarg, vaniljpulver, honung och stevia.
- Häll hälften av kompotten i botten av formarna. Vänd försiktigt i resten i kvargblandningen och häll sedan denna i formarna. Du kan också växelvis lägga i en eller två skedar av varje för att få ett fint mönster. Sätt i glasspinnar.
- Ställ formarna kallt i minst 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.
Näringsinnehåller per styck:
Energi: 106 kcal
Protein: 9,4 g
Fett: 0,5 g
Kolhydrat: 16,4 g
Kostfiber: 1,3 g