Matchaglass

Matcha är fullt av antioxidanter (polyfenoler), som verkar före­byggande mot t ex hjärt-kärlsjukdomar, cancer och högt blodtryck. Och nu kan du äta det i form av en läcker, grön glasstrut. Varsågod!

© wichmann+bendtsen

Glasstrutar med matcha, avokado och banan

Skäm bort vänner och familj med läckra, gröna glasstrutar med matcha, avokado och banan. De är supernyttiga och kan göras på under 30 minuter.

14 juni 2018 av Signe Leth

Matchaglass­ med avokado och banan i chokladdoppade rån

2 st

2 frysta bananer, mycket mogna (fryses utan skal)
2 små glassrån
10 g mörk choklad, 70 % och smält
½ tsk kokosolja, smält
½ msk pistagenötter, finhackade
½ avokado
1 tsk vaniljpulver
½–1 tsk matchapulver, anpassa mängden efter smak
Ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas


Vad är matcha egentligen? Läs här om naturens gröna superfood.

Så gör du matchaglass

  • Ta ut bananerna ur frysen 20 minuter innan du ska göra glassen.
  • Doppa rånens kanter i smält choklad blandad med smält kokosolja. Strö hackade pistagenötter över chokladen.
  • Skiva bananerna och mixa med övriga ingredienser. Mixa tills du har en krämig glass utan klumpar, det tar vanligen ett par minuter.
  • Smaka av glassen och tillsätt ev stevia. Det borde dock inte vara nödvändigt om du har använt mogna bananer. Sätt in glassen en stund i frysen om den har smält för mycket i mixern.
  • Servera glassen i de chokladdoppade rånen.

Håller du igen med avokado för att du är rädd för att gå upp i vikt? Då bör du läsa detta

Näringsinnehåll per styck:

Energi: 226 kcal
Protein: 4 g
Fett: 1,3 g
Kolhydrater: 52,5 g
Kostfibrer: 6,4 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar