Matchaglass med avokado och banan i chokladdoppade rån
2 st
2 frysta bananer, mycket mogna (fryses utan skal)2 små glassrån
10 g mörk choklad, 70 % och smält
½ tsk kokosolja, smält
½ msk pistagenötter, finhackade
½ avokado
1 tsk vaniljpulver
½–1 tsk matchapulver, anpassa mängden efter smak
Ett par droppar flytande stevia, kan uteslutas
Vad är matcha egentligen? Läs här om naturens gröna superfood.
Så gör du matchaglass
- Ta ut bananerna ur frysen 20 minuter innan du ska göra glassen.
- Doppa rånens kanter i smält choklad blandad med smält kokosolja. Strö hackade pistagenötter över chokladen.
- Skiva bananerna och mixa med övriga ingredienser. Mixa tills du har en krämig glass utan klumpar, det tar vanligen ett par minuter.
- Smaka av glassen och tillsätt ev stevia. Det borde dock inte vara nödvändigt om du har använt mogna bananer. Sätt in glassen en stund i frysen om den har smält för mycket i mixern.
- Servera glassen i de chokladdoppade rånen.
Håller du igen med avokado för att du är rädd för att gå upp i vikt? Då bör du läsa detta
Näringsinnehåll per styck:
Energi: 226 kcal
Protein: 4 g
Fett: 1,3 g
Kolhydrater: 52,5 g
Kostfibrer: 6,4 g