Matcha-rawcake med mynta och citron

4 timmar
296 kcal

Prova det här receptet på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert för att skämma bort familj och gäster.

Rund kaka med dekoration

Matcha-rawcake med mynta och citron

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • 2 dadlar
  • 18 g mandlar

Vitt lager

  • 48 g cashewnötter (osaltade),blötlagda i vatten i minst 5 tim
  • 1 msk pressad citron
  • ½ msk akaciahonung
  • ½ msk kokosolja
  • ¼ dl mjölk, gärna havremjölk

Grönt matcha-lager

  • Hälften av det vita lagret – läsmer i receptet
  • ⅓ tsk matcha
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ⅓ näve myntablad

Topping

  • hackade pistagenötter
  • Frystorkade hallon

Flytande choklad

  • ⅓ tsk kokosolja
  • ⅓ tsk raw kakaopulvereller vanligt kakaoulver
  • ¼ tsk akaciahonung
  • Lite vaniljpulver
  • Ev en nypa salt

Så lagar du matcha-rawcake med pynt

Botten

  • Mixa mandlarna snabbt i en matberedare, tills de är finhackade.
  • Tillsätt dadlarna och mixa igen, tills du har en sammanhängande massa.
  • Fördela massan i en liten form med löstagbar botten med bakplåtspapper i.
  • Pressa ner dadelmassan i formen och hela vägen ut till kanten.

Vitt lager

  • Mixa alla ingredienser, tills du har en jämn och krämig massa.
  • Häll över hälften i formen. Lyft gärna formen lite och låt den falla ner mot bordet för att slå sönder luftbubblor så att kakan blir jämn.
  • Om det finns tid så ställ gärna in formen en stund i frysen, innan du lägger på det gröna lagret.

Grönt lager

  • Mixa matcha, vaniljpulver och mynta med resten av det vita lagret.
  • Häll sedan den gröna massan på det vita lagret, och upprepa tricket med att låta formen falla ner mot bordet.
  • Sätt kakan i frysen i minst 3–4 timmar, så den blir ordentligt fast.
  • Ta ut kakan ur frysen cirka 30–45 minuter före servering.
  • Kakan ska inte vara hård och fryst, utan lätt att skära och med en konsistens som påminner om cheesecake.

  • Dekorera kakan en stund innan servering med flytande choklad, hackade pistagenötter och frystorkade hallon.

  • Kakan kan gärna stå i frysen över natten eller längre, men då behöver du ta ut den i lite bättre tid än det rekommenderade.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.