Matcha-rawcake med mynta och citron
Prova det här receptet på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert för att skämma bort familj och gäster.
Prova det här receptet på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert för att skämma bort familj och gäster.
Botten
Mixa mandlarna snabbt i en matberedare, tills de är finhackade.
Tillsätt dadlarna och mixa igen, tills du har en sammanhängande massa.
Fördela massan i en liten form med löstagbar botten med bakplåtspapper i.
Pressa ner dadelmassan i formen och hela vägen ut till kanten.
Vitt lager
Mixa alla ingredienser, tills du har en jämn och krämig massa.
Häll över hälften i formen. Lyft gärna formen lite och låt den falla ner mot bordet för att slå sönder luftbubblor så att kakan blir jämn.
Om det finns tid så ställ gärna in formen en stund i frysen, innan du lägger på det gröna lagret.
Grönt lager
Mixa matcha, vaniljpulver och mynta med resten av det vita lagret.
Häll sedan den gröna massan på det vita lagret, och upprepa tricket med att låta formen falla ner mot bordet.
Sätt kakan i frysen i minst 3–4 timmar, så den blir ordentligt fast.
Ta ut kakan ur frysen cirka 30–45 minuter före servering.
Kakan ska inte vara hård och fryst, utan lätt att skära och med en konsistens som påminner om cheesecake.
Dekorera kakan en stund innan servering med flytande choklad, hackade pistagenötter och frystorkade hallon.
Kakan kan gärna stå i frysen över natten eller längre, men då behöver du ta ut den i lite bättre tid än det rekommenderade.