Matcha-bollar med grönt strössel

30 minuter
143 kcal

Så lagar du en både sund och smakfull dessert i gröna nyanser. Prova de här läckra matcha-bollarna med strössel.

Skål med gröna kulor

Matcha-bollar med grönt strössel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Matcha-bollar

  • 12 g mandlar
  • 3 g havregryn
  • 25 g urkärnade dadlar
  • ⅓ msk raw kakaopulvereller vanligt kakaoulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ msk grovt kokosmjöl
  • ¼ msk kokosolja, smält
  • ¼ tsk matcha

Strössel

  • Matcha
  • Grovt kokosmjöl

Så lagar du matcha-bollar med grönt strössel

  • Mixa mandlar och havregryni en matberedare, tills allt ärfinhackat.

  • Tillsätt därefterrestenav ingredienserna och mixa igen,tills det hela är väl ihopmixattill en fast massa.

  • Rulla sedanmassan till små kulor.

  • Gör en blandning av matchaoch kokosmjöl som du sedanrullar kulorna i – det ger intebara den fina gröna färgen,utan också ett smaklyft.

  • Rullakulorna försiktigt i det grönaströsslet.

  • Förvara kulorna i kylenfram till servering – de hållersig cirka en vecka i kylskåp.