Skål med gröna kulor
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-bollar med grönt strössel

Så lagar du en både sund och smakfull dessert i gröna nyanser. Prova de här läckra matcha-bollarna med strössel.

28 april 2016 av Signe Leth

Matcha-bollar med grönt strössel

20 st

Matcha-bollar
120 g mandlar
30 g havregryn
250 g urkärnade dadlar
3 msk raw kakaopulver eller vanligt kakaoulver
1 tsk vaniljpulver
4 msk grovt kokosmjöl
1 msk kokosolja, smält
2–4 tsk matcha

Strössel
Matcha
Grovt kokosmjöl

Så lagar du matcha-bollar med grönt strössel

 

  • Mixa mandlar och havregryn i en matberedare, tills allt är finhackat.
  • Tillsätt därefter resten av ingredienserna och mixa igen, tills det hela är väl ihopmixat till en fast massa.
  • Rulla sedan massan till små kulor.
  • Gör en blandning av matcha och kokosmjöl som du sedan rullar kulorna i – det ger inte bara den fina gröna färgen, utan också ett smaklyft.
  • Rulla kulorna försiktigt i det gröna strösslet.
  • Förvara kulorna i kylen fram till servering – de håller sig cirka en vecka i kylskåp.

Näringsinnehåll per boll 
Energi: 143 kcal
Protein: 3,1 g
Fett: 8,6 g
Kolhydrater: 14,7 g
Kostfiber: 4,2 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar