Chokladmousse med svartavinbärslock
Smälter i munnen och ger dig hjärtvänliga fetter.
Smälter i munnen och ger dig hjärtvänliga fetter.
Smält choklad i vattenbad. Vispa med lätt hand ihop kaffe, kokande vatten, likör och vaniljkorn. Vispa ägg vitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och vispa vidare tills de är ordentligt styva. Häll i kaffeblandningen och vänd försiktigt runt med en degskrapa tills massan är helt blandad. Häll upp moussen i glas och ställ dem i kylskåpet i ca 4 timmar. Mixa halvtinade svarta vinbär med socker och vanilj och häll genom en sil. Ställ i kylen. Gör toppingen genom att röra ner strimlor av apelsinskal i en kastrull med honung och vanilj. Ta upp dem när de är klibbiga och lägg på bakplåtspapper för att svalna. Häll ett svartavinbärslock på moussen innan servering. Garnera med apelsinskal.
Hälsobonus:
Chokladen innehåller en del nyttiga vegetabiliska ämnen och bidrar dessutom med hjärtvänliga fettsyror. Det är dock inte dessertens enda fördelar eftersom svarta vinbär är sprängfulla av antioxidanter som stärker immunförsvaret.