Chokladmousse med svartavinbärslock

Smälter i munnen och ger dig hjärtvänliga fetter.

15 april 2010 av I FORM

4 personer

150 g mörk choklad (67-71 % kakao)
1 msk frystorkat kaffe
1 msk vatten
1 msk Kahlua
Korn från 1/2 vaniljstång
8 äggvitor (ska ha rumstemperatur före vispning)
60 g ljust råsocker

Lock:

200 g frysta svarta vinbär
2 msk fint råsocker
Korn från 1/2 vaniljstång

Topping:

Strimlor från 1 ekologisk apelsin
Korn från 1/3 vaniljstång
1 msk akaciahonung

Tillagning

Smält choklad i vattenbad. Vispa med lätt hand ihop kaffe, kokande vatten, likör och vaniljkorn. Vispa ägg vitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och vispa vidare tills de är ordentligt styva. Häll i kaffeblandningen och vänd försiktigt runt med en degskrapa tills massan är helt blandad. Häll upp moussen i glas och ställ dem i kylskåpet i ca 4 timmar. Mixa halvtinade svarta vinbär med socker och vanilj och häll genom en sil. Ställ i kylen. Gör toppingen genom att röra ner strimlor av apelsinskal i en kastrull med honung och vanilj. Ta upp dem när de är klibbiga och lägg på bakplåtspapper för att svalna. Häll ett svartavinbärslock på moussen innan servering. Garnera med apelsinskal.

Hälsobonus:

Chokladen innehåller en del nyttiga vegetabiliska ämnen och bidrar dessutom med hjärtvänliga fettsyror. Det är dock inte dessertens enda fördelar eftersom svarta vinbär är sprängfulla av antioxidanter som stärker immunförsvaret.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar