Chokladmousse med svartavinbärslock

4,5 timmar
428 kcal

Smälter i munnen och ger dig hjärtvänliga fetter.

Chokladmousse med svartavinbärslock

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g mörk choklad (67-71 % kakao)
  • ½ msk frystorkat kaffe
  • ½ msk vatten
  • ½ msk Kahlua
  • Korn från 1/2 vaniljstång
  • 4 äggvitor (ska ha rumstemperatur före vispning)
  • 30 g ljust råsocker

Lock:

  • 100 g frysta svarta vinbär
  • 1 msk fint råsocker
  • Korn från 1/2 vaniljstång

Topping:

  • Strimlor från 1 ekologisk apelsin
  • Korn från 1/3 vaniljstång
  • ½ msk akaciahonung

Tillagning

Smält choklad i vattenbad. Vispa med lätt hand ihop kaffe, kokande vatten, likör och vaniljkorn. Vispa ägg vitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och vispa vidare tills de är ordentligt styva. Häll i kaffeblandningen och vänd försiktigt runt med en degskrapa tills massan är helt blandad. Häll upp moussen i glas och ställ dem i kylskåpet i ca 4 timmar. Mixa halvtinade svarta vinbär med socker och vanilj och häll genom en sil. Ställ i kylen. Gör toppingen genom att röra ner strimlor av apelsinskal i en kastrull med honung och vanilj. Ta upp dem när de är klibbiga och lägg på bakplåtspapper för att svalna. Häll ett svartavinbärslock på moussen innan servering. Garnera med apelsinskal.

Hälsobonus:

Chokladen innehåller en del nyttiga vegetabiliska ämnen och bidrar dessutom med hjärtvänliga fettsyror. Det är dock inte dessertens enda fördelar eftersom svarta vinbär är sprängfulla av antioxidanter som stärker immunförsvaret.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background