Bakade frukter med marsipankräm

Efterrätt med uteslutande nyttiga och hjärtvänliga fettämnen.

26 mars 2015 av I FORM

4 personer

4 färska fikon
12 jordgubbar
4 kiwifrukter
4 ananasskivor
1 msk ljust råsocker
8 hela valnötter


Kräm:

2 dl kesella
2 msk mascarpone (italiensk färskost)
1/2 tsk fint råsocker
Korn från 1 vaniljstång
50 g marsipan med 75 % mandel


Tillagning

Dela fikonen i kvartar, skär av lite av jordgubbarna så att de kan stå upp. Skala och skär kiwifrukter i klyftor, och skär ananasskivorna i bitar. Lägg alla frukter på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och strö på socker. Det framhäver fruktsmaken när frukterna blir varma. Baka längst ner i ugnen på 175 grader i en halvtimme, inte varmluft. Blanda kesella med mascarpone, socker, vaniljkorn och grovriven marsipan. Lägg upp de ljumna frukterna och garnera med valnötter och marsipankrämen.

Hälsobonus:Desserten är en vinnare eftersom den nästan bara innehåller nyttiga, hjärtvänliga fettämnen från nötter och marsipan. Frukterna ger dig massor av immunförsvarsstärkande vegetabiliska ämnen. Den innehåller bara några få kalorier och därför kan du gärna njuta av en portion utan att spräcka din kaloribudget.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar