Bakade frukter med marsipankräm

45 minuter
232 kcal

Efterrätt med uteslutande nyttiga och hjärtvänliga fettämnen.

Bakade frukter med marsipankräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 färska fikon
  • 6 jordgubbar
  • 2 kiwifrukter
  • 2 skiva ananas
  • ½ msk ljust råsocker
  • 4 hela valnötter

Kräm:

  • 1 dl kesella
  • 1 msk mascarpone (italiensk färskost)
  • ¼ tsk fint råsocker
  • Korn från 1 vaniljstång
  • 25 g marsipan med 75 % mandel

Tillagning

Dela fikonen i kvartar, skär av lite av jordgubbarna så att de kan stå upp. Skala och skär kiwifrukter i klyftor, och skär ananasskivorna i bitar. Lägg alla frukter på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och strö på socker. Det framhäver fruktsmaken när frukterna blir varma. Baka längst ner i ugnen på 175 grader i en halvtimme, inte varmluft. Blanda kesella med mascarpone, socker, vaniljkorn och grovriven marsipan. Lägg upp de ljumna frukterna och garnera med valnötter och marsipankrämen.

Hälsobonus:Desserten är en vinnare eftersom den nästan bara innehåller nyttiga, hjärtvänliga fettämnen från nötter och marsipan. Frukterna ger dig massor av immunförsvarsstärkande vegetabiliska ämnen. Den innehåller bara några få kalorier och därför kan du gärna njuta av en portion utan att spräcka din kaloribudget.