Tiramisu med röda vinbär

Smaskig efterrättsklassiker med immunförsvarsstärkande C-vitamin och ett högt innehåll av skelettstärkande kalcium.

2 april 2012 av I FORM

4 personer

24 savoiardikex (italienska kex)
1 dl kallt starkt kaffe
1 dl amaretto eller Kahlua
4 äggulor
90 g råsocker
Korn av 1 vaniljstång
Rivet skal från 1 ekologisk citron
200 g kesella
200 g mascarpone (italiensk färskost)
1 msk citronsaft
1 msk kakao
Små klasar med röda vinbär


Tillagning

Lägg hälften av kexen på ett fat. Välj helst ett fat där du kan lägga 12 kex på längden. Häll halva mängden kaffe och likören över kexen. Vispa ägg och socker, rör ner vanilj och citronskal. Blanda kesella, mascarpone och citronsaft till en jämn smet. Blanda smeten med äggblandningen och häll hälften över kexen på fatet. Lägg ett lager kex till och häll resten av kaffet och likören över. Tillsätt det sista av äggblandningen. Ställ in kakan i kylskåpet i 4-6 timmar. Skär upp 4 bitar, sikta över kakao och garnera med röda vinbär.

Hälsobonus:

Innehåller bara lite fett. Desserten är rik på immunförsvarsstärkande C-vitamin och har ett högt innehåll av skelettstärkande kalcium.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar