Tiramisu med röda vinbär

4,5 timmar
457 kcal

Smaskig efterrättsklassiker med immunförsvarsstärkande C-vitamin och ett högt innehåll av skelettstärkande kalcium.

Tiramisu med röda vinbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 12 savoiardikex (italienska kex)
  • ½ dl kallt starkt kaffe
  • ½ dl amaretto eller Kahlua
  • 2 äggulor
  • 45 g råsocker
  • Korn av 1 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 ekologisk citron
  • 100 g kesella
  • 100 g mascarpone (italiensk färskost)
  • ½ msk citronsaft
  • ½ msk kakao
  • Små klasar med röda vinbär

Tillagning

  • Lägg hälften av kexen på ett fat. Välj helst ett fat där du kan lägga 12 kex på längden. Häll halva mängden kaffe och likören över kexen.
  • Vispa ägg och socker, rör ner vanilj och citronskal.
  • Blanda kesella, mascarpone och citronsaft till en jämn smet. Blanda smeten med äggblandningen och häll hälften över kexen på fatet.
  • Lägg ett lager kex till och häll resten av kaffet och likören över. Tillsätt det sista av äggblandningen. Ställ in kakan i kylskåpet i 4-6 timmar.
  • Skär upp 4 bitar, sikta över kakao och garnera med röda vinbär.

Hälsobonus: Innehåller bara lite fett. Desserten är rik på immunförsvarsstärkande C-vitamin och har ett högt innehåll av skelettstärkande kalcium.