Maräng med blandade bär

75 minuter
487 kcal

Krispigt, krämigt och sprängfyllt med vitaminer.

Maräng med blandade bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

4 personer

  • 4 äggvitor
  • 150 g ljust råsocker

Kräm:

  • 1 dl kesella
  • ½ tsk fint råsocker
  • Korn från 1/2 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 ekologisk apelsin

Topping:

  • 200 g blandade bär
  • 20 g hasselnötter
  • Apelsinstrimlor (se receptet på chokladmousse)
  • Lite mynta

Tillagning

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa nu äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och vispa vidare på hög hastighet tills sockret är helt löst och vitorna blivit till styvt skum.
  • Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och häll ut vitorna - i en stor portion eller i fyra portioner.
  • Grädda på 150 grader i en timma, lite kortare stund om du gör portionsbitar, tills marängen är spröd utanpå.
  • Bred på en kräm av kesella, socker, vanilj och apelsinskal, och lägg blandade bär, till exempel blåbär, hallon och björnbär ovanpå.
  • Rosta nötter lätt och hacka dem grovt.
  • Garnera med apelsin och mynta.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background