Maräng med blandade bär

Krispigt, krämigt och sprängfyllt med vitaminer.

5 januari 2008 av I FORM

4 personer

8 äggvitor
300 g ljust råsocker


Kräm:

2 dl kesella
1 tsk fint råsocker
Korn från 1/2 vaniljstång
Rivet skal från 1 ekologisk apelsin


Topping:

400 g blandade bär
40 g hasselnötter
Apelsinstrimlor (se receptet på chokladmousse)
Lite mynta


Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa nu äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och vispa vidare på hög hastighet tills sockret är helt löst och vitorna blivit till styvt skum. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och häll ut vitorna - i en stor portion eller i fyra portioner. Grädda på 150 grader i en timma, lite kortare stund om du gör portionsbitar, tills marängen är spröd utanpå. Bred på en kräm av kesella, socker, vanilj och apelsinskal, och lägg blandade bär, till exempel blåbär, hallon och björnbär ovanpå. Rosta nötter lätt och hacka dem grovt. Garnera med apelsin och mynta.

Hälsobonus:

Bären lyfter den här söta desserten till en högre nivå. Särskilt blåbär hör till naturens största antioxidantkällor. Det beror på de blå färgämnena, antocyaninerna, som bildar ett kraftfullt skydd mot cancer.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar