Maräng med blandade bär

75 minuter
487 kcal

Krispigt, krämigt och sprängfyllt med vitaminer.

Maräng med blandade bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

4 personer

  • 4 äggvitor
  • 150 g ljust råsocker

Kräm:

  • 1 dl kesella
  • ½ tsk fint råsocker
  • Korn från 1/2 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 ekologisk apelsin

Topping:

  • 200 g blandade bär
  • 20 g hasselnötter
  • Apelsinstrimlor (se receptet på chokladmousse)
  • Lite mynta

Tillagning

  • Sätt ugnen på 150 grader.

  • Vispa nu äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och vispa vidare på hög hastighet tills sockret är helt löst och vitorna blivit till styvt skum.

  • Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och häll ut vitorna - i en stor portion eller i fyra portioner.

  • Grädda på 150 grader i en timma, lite kortare stund om du gör portionsbitar, tills marängen är spröd utanpå.

  • Bred på en kräm av kesella, socker, vanilj och apelsinskal, och lägg blandade bär, till exempel blåbär, hallon och björnbär ovanpå.

  • Rosta nötter lätt och hacka dem grovt.

  • Garnera med apelsin och mynta.