Vetefrallor med kokta kärnor och flingor
Starka armar, gott om tid och en stor portion tålamod är vad som krävs när du bakar bröd med surdeg, men resultatet är mödan värd. Här får du receptet på goda och saftiga vetefrallor.
Starka armar, gott om tid och en stor portion tålamod är vad som krävs när du bakar bröd med surdeg, men resultatet är mödan värd. Här får du receptet på goda och saftiga vetefrallor.
TIPS! Har du knådat tillräckligt länge?
Gör glutentestet och kolla: Ta en bit deg och sträck ut den helt, tills den blir genomskinlig som ett pergamentpapper, utan att den går sönder. Kan du göra det är degen perfekt knådad och redo för jäsning. Går degen sönder, behöver du knåda lite till.
Älskar du bröd men vill gärna undvika stora svängningar i blodsockret, välj då surdegsbröd. Den mjölksyra som surdegsbrödet bildar hjälper till att stabilisera blodsockret. Samtidigt bidrar den långa jäsningstiden till att bryta ner proteinerna till aminosyror, som är lättare för kroppen att smälta.