Havrebullar

8 timmar
198 kcal

Låt ditt hem fyllas av den härliga doften av nybakat bröd.

Havrebullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 2½ g jäst
  • ¾ dl kallt vatten
  • ¼ dl yoghurt eller filmjölk
  • ⅓ tsk grovt salt
  • ¼ tsk olja
  • 25 g havregryn
  • 41 g grovt dinkelmjöl
  • g vetemjöl

Så gör du:

  • Blanda ihop allt utom vetemjölet ordentligt.
  • Tillsätt mjölet lite i taget tills degen är mycket seg, men fortfarande klibbig och på gränsen till flytande. Knåda igen i 5 minuter.
  • Låt det stå kallt över natten och ta sedan med en sked och skrapa och lägg bullarna på ett bakplåtspapper.
  • Förvärm ugnen till 225 grader och låt plåten stå inne i ugnen så att den också är varm.
  • Lägg bullarna på plåten och grädda dem i cirka 15–20 minuter, tills de är ljusbruna och låter ihåligt.
  • Bullarna kan frysas ner medan de ännu är ljumna – så smakar de som nybakade när de tinas upp – gärna direkt från frysen till ugnen.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker.

LÄS OCKSA: Gör ditt eget surdegsbröd

LÄS OCKSÅ: Overnight oats recept