Nyttiga recept Bröd Havrebulla... Havrebullar 8 timmar 198 kcal Låt ditt hem fyllas av den härliga doften av nybakat bröd. Av I FORM-redaktionen 25 januari 2012 Havrebullar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st. 2½ g jäst ¾ dl kallt vatten ¼ dl yoghurt eller filmjölk ⅓ tsk grovt salt ¼ tsk olja 25 g havregryn 41 g grovt dinkelmjöl g vetemjöl Så gör du: Blanda ihop allt utom vetemjölet ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen är mycket seg, men fortfarande klibbig och på gränsen till flytande. Knåda igen i 5 minuter. Låt det stå kallt över natten och ta sedan med en sked och skrapa och lägg bullarna på ett bakplåtspapper. Förvärm ugnen till 225 grader och låt plåten stå inne i ugnen så att den också är varm. Lägg bullarna på plåten och grädda dem i cirka 15–20 minuter, tills de är ljusbruna och låter ihåligt. Bullarna kan frysas ner medan de ännu är ljumna – så smakar de som nybakade när de tinas upp – gärna direkt från frysen till ugnen. Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker.LÄS OCKSA: Gör ditt eget surdegsbrödLÄS OCKSÅ: Overnight oats recept