Havrebullar

8 timmar
198 kcal

Låt ditt hem fyllas av den härliga doften av nybakat bröd.

Havrebullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 2½ g jäst
  • ¾ dl kallt vatten
  • ¼ dl yoghurt eller filmjölk
  • ⅓ tsk grovt salt
  • ¼ tsk olja
  • 25 g havregryn
  • 41 g grovt dinkelmjöl
  • g vetemjöl

Så gör du:

  • Blanda ihop allt utom vetemjölet ordentligt.

  • Tillsätt mjölet lite i taget tills degen är mycket seg, men fortfarande klibbig och på gränsen till flytande. Knåda igen i 5 minuter.

  • Låt det stå kallt över natten och ta sedan med en sked och skrapa och lägg bullarna på ett bakplåtspapper.

  • Förvärm ugnen till 225 grader och låt plåten stå inne i ugnen så att den också är varm.

  • Lägg bullarna på plåten och grädda dem i cirka 15–20 minuter, tills de är ljusbruna och låter ihåligt.

  • Bullarna kan frysas ner medan de ännu är ljumna – så smakar de som nybakade när de tinas upp – gärna direkt från frysen till ugnen.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background