Havrebullar

Låt ditt hem fyllas av den härliga doften av nybakat bröd.

26 januari 2012 av I FORM

(12 st.)

15 g jäst
5 dl kallt vatten
½ dl yoghurt eller filmjölk
2 tsk grovt salt
1 tsk olja
150 g havregryn
250 g grovt dinkelmjöl
Cirka 250 g vetemjöl

Så gör du:

  • Blanda ihop allt utom vetemjölet ordentligt.
  • Tillsätt mjölet lite i taget tills degen är mycket seg, men fortfarande klibbig och på gränsen till flytande. Knåda igen i 5 minuter.
  • Låt det stå kallt över natten och ta sedan med en sked och skrapa och lägg bullarna på ett bakplåtspapper.
  • Förvärm ugnen till 225 grader och låt plåten stå inne i ugnen så att den också är varm.
  • Lägg bullarna på plåten och grädda dem i cirka 15–20 minuter, tills de är ljusbruna och låter ihåligt.
  • Bullarna kan frysas ner medan de ännu är ljumna – så smakar de som nybakade när de tinas upp – gärna direkt från frysen till ugnen.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar