Glutenfritt grovt bröd

1,5 timme
139 kcal

Perfekt för dig som är allergisk.

Saftigt matsäcksbröd som håller sig färskt länge!

Glutenfritt grovt bröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 200 g solroskärnor
  • 200 g hirsflingor
  • 200 g sesamfrön
  • 2 riven morot
  • 4 tsk salt
  • 600 g grovt glutenfritt mjöl

Så gör du

  • Knåda allt ordentligt och lägg degen i en smord brödform (1½ liter).

  • Låt den jäsa i rumstemperatur i 40 minuter.

  • Grädda i 200 grader i 40 minuter.

  • Kan frysas, eventuellt i skivor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background