Glutenfritt grovt bröd

1,5 timme
139 kcal

Perfekt för dig som är allergisk.

Saftigt matsäcksbröd som håller sig färskt länge!

Glutenfritt grovt bröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 200 g solroskärnor
  • 200 g hirsflingor
  • 200 g sesamfrön
  • 2 riven morot
  • 4 tsk salt
  • 600 g grovt glutenfritt mjöl

Så gör du

  • Knåda allt ordentligt och lägg degen i en smord brödform (1½ liter).

  • Låt den jäsa i rumstemperatur i 40 minuter.

  • Grädda i 200 grader i 40 minuter.

  • Kan frysas, eventuellt i skivor.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background