Baguetter med dinkel

4,5 timmar
249 kcal

Krispigt nyttigt och enkelt – också i en stressig vardag.

Ät dem till soppa eller sallad – eller som tillbehör till en varmrätt.

Baguetter med dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 6½ g jäst
  • 3⅓ dl vatten
  • 2½ dl kokta vetekorn eller dinkelkorn (avsvalnade)
  • ½ msk grovt salt
  • ½ tsk olivolja
  • 200 g fint dinkelmjöl
  • 200 g vetemjöl

Så gör du

  • Knåda allt förutom vetemjölet i 10 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda degen på bordet med händerna.

  • När degen släpper bordet, smörjs hela degklumpen med olja för att jäsa i 3 timmar i rumstemperatur eller svalt över natten.

  • Knåda den igen och forma den till baguetter. Låt dem efterjäsa i 45 minuter övertäckt.

  • Pensla med vatten eller en syrad mjölkprodukt och strö eventuellt på lite mjöl.

  • Grädda baguetterna i en förvärmd ugn i 200 grader i 20–25 minuter. Kan frysas.