Ät dem till soppa eller sallad – eller som tillbehör till en varmrätt.

Baguetter med dinkel

Krispigt nyttigt och enkelt – också i en stressig vardag.

26 januari 2012 av I FORM

(3 st)
10 g jäst
5 dl vatten
4 dl kokta vetekorn eller dinkelkorn (avsvalnade)
1 msk grovt salt
1 tsk olivolja
300 g fint dinkelmjöl
300 g vetemjöl


Så gör du:

  • Knåda allt förutom vetemjölet i 10 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda degen på bordet med händerna.
  • När degen släpper bordet, smörjs hela degklumpen med olja för att jäsa i 3 timmar i rumstemperatur eller svalt över natten.
  • Knåda den igen och forma den till baguetter. Låt dem efterjäsa i 45 minuter övertäckt.
  • Pensla med vatten eller en syrad mjölkprodukt och strö eventuellt på lite mjöl.
  • Grädda baguetterna i en förvärmd ugn i 200 grader i 20–25 minuter. Kan frysas.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar