Baguetter med dinkel

4,5 timmar
249 kcal

Krispigt nyttigt och enkelt – också i en stressig vardag.

Ät dem till soppa eller sallad – eller som tillbehör till en varmrätt.

Baguetter med dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 6⅔ g jäst
  • 3⅓ dl vatten
  • 2⅔ dl kokta vetekorn eller dinkelkorn (avsvalnade)
  • ⅔ msk grovt salt
  • ⅔ tsk olivolja
  • 200 g fint dinkelmjöl
  • 200 g vetemjöl

Så gör du

  • Knåda allt förutom vetemjölet i 10 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda degen på bordet med händerna.
  • När degen släpper bordet, smörjs hela degklumpen med olja för att jäsa i 3 timmar i rumstemperatur eller svalt över natten.
  • Knåda den igen och forma den till baguetter. Låt dem efterjäsa i 45 minuter övertäckt.
  • Pensla med vatten eller en syrad mjölkprodukt och strö eventuellt på lite mjöl.
  • Grädda baguetterna i en förvärmd ugn i 200 grader i 20–25 minuter. Kan frysas.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background