Nyttiga recept Bröd Baguetter ... Baguetter med dinkel 4,5 timmar 249 kcal Krispigt nyttigt och enkelt – också i en stressig vardag. Av I FORM-redaktionen 25 januari 2012 Ät dem till soppa eller sallad – eller som tillbehör till en varmrätt. Baguetter med dinkel Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st 6½ g jäst 3⅓ dl vatten 2½ dl kokta vetekorn eller dinkelkorn (avsvalnade) ½ msk grovt salt ½ tsk olivolja 200 g fint dinkelmjöl 200 g vetemjöl Så gör du Knåda allt förutom vetemjölet i 10 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda degen på bordet med händerna. När degen släpper bordet, smörjs hela degklumpen med olja för att jäsa i 3 timmar i rumstemperatur eller svalt över natten. Knåda den igen och forma den till baguetter. Låt dem efterjäsa i 45 minuter övertäckt. Pensla med vatten eller en syrad mjölkprodukt och strö eventuellt på lite mjöl. Grädda baguetterna i en förvärmd ugn i 200 grader i 20–25 minuter. Kan frysas.