Baguetter med dinkel

4,5 timmar
249 kcal

Krispigt nyttigt och enkelt – också i en stressig vardag.

Ät dem till soppa eller sallad – eller som tillbehör till en varmrätt.

Baguetter med dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 6½ g jäst
  • 3⅓ dl vatten
  • 2½ dl kokta vetekorn eller dinkelkorn (avsvalnade)
  • ½ msk grovt salt
  • ½ tsk olivolja
  • 200 g fint dinkelmjöl
  • 200 g vetemjöl

Så gör du

  • Knåda allt förutom vetemjölet i 10 minuter. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda degen på bordet med händerna.
  • När degen släpper bordet, smörjs hela degklumpen med olja för att jäsa i 3 timmar i rumstemperatur eller svalt över natten.
  • Knåda den igen och forma den till baguetter. Låt dem efterjäsa i 45 minuter övertäckt.
  • Pensla med vatten eller en syrad mjölkprodukt och strö eventuellt på lite mjöl.
  • Grädda baguetterna i en förvärmd ugn i 200 grader i 20–25 minuter. Kan frysas.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background