Söta kex med morot

50 minuter
25 kcal

Bröd utan mjöl: Klara dig undan alltför många kolhydrater med dessa supergoda morotskex.

Spröda och söta morotskex - utan alltför många kolhydrater.

Söta kex med morot

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kex

  • 3½ g mandlar
  • 3½ g linfrön
  • 3⅓ g cashewnötter
  • ¼ stor riven morot, 130 g
  • ¼ ägg
  • ¼ dl vatten
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ droppar flytande stevia eller en knivsudd pulver
  • En nypa vaniljsocker

Så gör du:

  • Mal mandlar och cashewnötter i en mixer.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt smeten vila i 15 minuter.
  • Bred ut den på en plåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt plåten i ugnen och grädda kexen i 180 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  • Efter 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och delar smeten i ”kexstorlekar” med en kniv.
  • Sätt tillbaka i ugnen och grädda färdigt. Kexen ska vara ljusbruna och spröda.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor