Läs också

Kärnbullar

Spröda och söta morotskex - utan alltför många kolhydrater.

Söta kex med morot

Bröd utan mjöl: Klara dig undan alltför många kolhydrater med dessa supergoda morotskex.

Söta kex med morot

33 kex

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

60 g mandlar

60 g linfrön

55 g cashewnötter

1 stor riven morot, 130 g

2 ägg

½ dl vatten

1 tsk kanel

2–3 droppar flytande stevia eller en knivsudd pulver

En nypa vaniljsocker

Så gör du:

  • Mal mandlar och cashewnötter i en mixer.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt smeten vila i 15 minuter.
  • Bred ut den på en plåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt plåten i ugnen och grädda kexen i 180 grader i varmluftsugn i 30 minuter.
  • Efter 10 minuter tar du ut plåten ur ugnen och delar smeten i ”kexstorlekar” med en kniv.
  • Sätt tillbaka i ugnen och grädda färdigt. Kexen ska vara ljusbruna och spröda.

LÄS OCKSÅ: Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

näringsinnehåll per person

Energi: 25 kcal

Protein: 1,1 g

Fett: 1,8 g

Kolhydrat: 1,4 g

Kostfiber: 0,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar