Hembakat knäckebröd
Hembakat knäckebröd

Gott och sprött knäckebröd är gott till ost – eller som snack.

Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

Sugen på ett nyttigt, gott och sprött mellanmål? Då är hembakat knäckebröd ett riktigt bra förslag!

14 augusti 2018 av Anne Larsen

1 portion

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Baktid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Knäckebröd

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1½ dl havregryn

4½ dl fullkornsvetemjöl

1 tsk bakpulver

3 tsk havssalt

2 dl vatten

1 dl kallpressad rapsolja

2 msk extra jungfruolja

  • Blanda frön, kärnor, gryn, mjöl, bakpulver och salt. Häll i vatten och oljor. Rör till en jämn deg.
  • Dela degen i två och rulla ut delarna mellan bakplåtspapper smörjt med rapsolja. Ta bort det övre lagret bakplåtspapper och grädda stora knäckebröd i 20 minuter i 180 °C.
  • Låt bröden svalna på galler och bryt dem.
  • Servera ostbitar med tomater och knäckebröd.

Hembakat knäckebröd – näringsinnehåll per 100 g:

Energi: 540,8 kcal

Protein: 19,36 g

Fett: 35,27 g

Kolhydrat: 36,8 g

Kostfiber: 10,36 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar