Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

30 minuter
540,8 kcal

Sugen på ett nyttigt, gott och sprött mellanmål? Då är hembakat knäckebröd ett riktigt bra förslag!

Hembakat knäckebröd

HEMBAKAT KNÄCKEBRÖD Gott och sprött knäckebröd är gott till ost – eller som snack.

Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

Knäckebröd

  • 2 dl linfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 3 dl havregryn
  • 8 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 tsk havssalt
  • 4 dl vatten
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 4 msk extra jungfruolja

Så här gör du

  • Blanda frön, kärnor, gryn, mjöl, bakpulver och salt. Häll i vatten och oljor. Rör till en jämn deg.
  • Dela degen i två och rulla ut delarna mellan bakplåtspapper smörjt med rapsolja. Ta bort det övre lagret bakplåtspapper och grädda stora knäckebröd i 20 minuter i 180 °C.
  • Låt bröden svalna på galler och bryt dem.
  • Servera ostbitar med tomater och knäckebröd.