Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

30 minuter
540,8 kcal

Sugen på ett nyttigt, gott och sprött mellanmål? Då är hembakat knäckebröd ett riktigt bra förslag!

Hembakat knäckebröd

HEMBAKAT KNÄCKEBRÖD Gott och sprött knäckebröd är gott till ost – eller som snack.

Hembakat knäckebröd med frön och kärnor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

Knäckebröd

  • 2 dl linfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 3 dl havregryn
  • 8 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 tsk havssalt
  • 4 dl vatten
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 4 msk extra jungfruolja

Så här gör du

  • Blanda frön, kärnor, gryn, mjöl, bakpulver och salt. Häll i vatten och oljor. Rör till en jämn deg.
  • Dela degen i två och rulla ut delarna mellan bakplåtspapper smörjt med rapsolja. Ta bort det övre lagret bakplåtspapper och grädda stora knäckebröd i 20 minuter i 180 °C.
  • Låt bröden svalna på galler och bryt dem.
  • Servera ostbitar med tomater och knäckebröd.

De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background