Avokado med stenbitsrom, rödlök, örter och kvargkräm

15 minuter
226 kcal

Avokado och stenbitsrom är en fantastisk kombination – här med rödlök och massor av örter. Perfekt som förrätt eller till lunch. Och superenkel att göra.

Avokado med stenbitsrom och kvargkräm

HAR DU EN KVART ÖVER? I så fall kan du slänga ihop den här utsökta lilla rätten. Enkelt, nyttigt och gott.

© wichmann+bendtsen

Avokado med stenbitsrom och kvargkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl stenbitsrom
  • 2 avokadohalvor
  • Citron
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 näve dilltoppar
  • 1 liten rödlök
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 msk kvarg blandad med lite mjölk

Så här gör du

  • Droppa citronsaft över de två avokadohalvorna och skär dem i tunna skivor på längden.
  • Klipp gräslöken, finhacka dillen (spara lite till garnering) och skär rödlöken i ultrafina tärningar.
  • Blanda stenbitsrommen med örterna.
  • Smaksätt kvargkrämen med lite citronsaft, salt och peppar.
  • Lägg upp avokadoskivorna med romröran, kvargkrämen och dillen.