Kvinna bland många människor: Introvert, extrovert, ambivert
© iStock

Är du ambivert?

Känner du dig varken introvert eller extrovert så kanske du är ambivert?

24 november 2017 av Maria Albøg Jespersen

Bli klokare på din personlighet

Jag känner mig varken introvert eller extrovert. Vad är jag då? 

Om du ibland känner dig som ett party animal och andra gånger mer har lust att bara sitta hemma med en bra bok så befinner du dig mest sannolikt i gråzonen mellan de två personlighetstyperna. Det betyder att du kan få energi både av att vara tillsammans med andra och genom att vara ensam, och det är faktiskt här de allra flesta befinner sig. Typiskt för personer av den här typen är att de inte styrs lika mycket av bestämda preferenser till skillnad från de två ytterpolerna.

De flesta av oss innehåller element både från den introverta och extroverta personlighetstypen, men oftast är du övervägande den ena eller den andra. Vilken är du? Testa dig här.

Extrovert

Du är extrovert om du får energi av att vara tillsammans med många människor och tappar energi av att vara ensam.

Ambivert

Du är ambivert om du varken föredrar introverta eller extroverta aktiviteter, utan istället väl­jer från gång till gång. 

Introvert

Du är introvert om du föredrar att vara ensam eller ha socialt umgänge i små grupper, helst med personer du redan känner.

Det kan vara svårt att vara introvert i en extrovert värld, som belönar dig när du är framåt, kan prata och engagera dig. Men var inte ledsen om du är introvert. Du har nämligen många styrkor som du kan lära dig att använda ännu bättre.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar