Använd glasburkar till din mat och skona miljön
Glasbehållare är den bästa förpackningen för miljön. Se här hur du bäst kan använda dem i köket.
3.
Använd glasburkar till din mat och skona miljön
Glasbehållare är den bästa förpackningen för miljön. Se här hur du bäst kan använda dem i köket.
Glasbehållare är eliten bland förpackningar. De tar visserligen en del plats, men duger bra till alla livsmedel och avger mycket få eller inga kemikalier alls till de livsmedel du stoppar i dem. Fördelen med de platskrävande förpackningarna är också att de kan återanvändas så att du skonar miljön.
Inte allt glas tål värme så häll inte den varma köttfärssåsen i en glasbehållare om du inte är säker på att den tål höga temperaturer. Återanvänder du till exempel marmeladburkar ska burken alltid stå upprätt så att maten inte kommer i kontakt med locket som kan avge bisfenol A.
Källa: Stine Müller, projektledare för konsumentrådet Tænk